Simona Halep primește o reducere a suspendării de la 4 ani la 9 luni conform deciziei TAS.

Simona Halep jpg

Simona Halep a primit verdictul TAS în privința suspendării sale, după audierile din luna februarie. Potrivit deciziei TAS, suspendarea ei a fost redusă de la patru ani la nouă luni, conform avocatului său, Bogdan Stoica. Această schimbare permite Simonei Halep să revină pe terenul de tenis.

În plus, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei Halep.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a acceptat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep, reducând suspendarea de la patru ani la nouă luni, o decizie luată de Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) în urma audierilor desfășurate în perioada 7 – 9 februarie.

Decizia inițială de suspendare a fost pronunțată pe 7 octombrie 2022, iar aceasta înseamnă că perioada de suspendare a expirat la data de 6 iulie 2023. Practic, Simona Halep a fost suspendată mult timp peste termenul stabilit inițial de TAS.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a hotărât să reducă perioada de suspendare pentru Simona Halep de la 4 ani la 9 luni.

“Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a acceptat apelul depus de Simona Halep și a redus perioada de ineligibilitate a acesteia de la patru ani la nouă luni. Comisia TAS a decis în unanimitate că termenul inițial de patru ani impus de Tribunalul Independent ITF trebuie redus la nouă luni, începând cu data de 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Deoarece această perioadă a expirat înainte de depunerea apelului la TAS, Comisia a considerat oportun să emită rapid hotărârea arbitrală și un comunicat de presă cuprinzător. TAS a dispus, de asemenea, descalificarea tuturor rezultatelor competitive obținute de doamna Halep în intervalul 29 august 2022 (data prelevării probei pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea medalii, titluri, puncte de clasament și premii în bani. Prin urmare, apelul formulat de ITIA a fost respins, iar apelul lui Simona Halep a fost admis parțial (cererea sa de antedatare a suspendării la 29 august 2022 a fost respinsă)”, a precizat TAS într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

Simona Halep, suspendată după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat

În octombrie 2022, la data de 21, Simona Halep, sportiva din Constanța, a dezvăluit că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, în urma unui meci din primul tur la US Open.

La 12 septembrie 2023, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a făcut public faptul că un tribunal independent a decis suspendarea Simonei Halep pentru patru ani, ca rezultat al unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

  HALEP A RATAT FINALA LA SYDNEY. MERGEA JOACA PENTRU TROFEU LA DUBLU

Suspendarea provizorie a Simonei Halep, care a început în octombrie 2022, a fost inclusă în perioada de ineligibilitate stabilită de tribunal. Astfel, fostul număr unu mondial este suspendat oficial de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia completă a tribunalului independent Sport Resolutions privind cazul Simona Halep, menționând că fizioterapeuta Candice Gothier este responsabilă pentru administrarea suplimentului contaminat. Simona Halep a consultat antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a susținut că suplimentul era sigur, nefiind înscrise substanțe interzise pe etichetă și apărând a fi lipsit de riscuri.

În data de 24 octombrie, Simona Halep a depus un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, iar audierile au avut loc în luna februarie a anului 2024. Într-un interviu acordat Euronews la 15 decembrie, Simona Halep a recunoscut că a fost șocată când a aflat de rezultatul pozitiv al testului și a reiterat nevinovăția sa. De asemenea, a anunțat că nu mai colaborează cu Academia Mouratoglou.

Simona Halep: „Coșmarul în care am trăit în ultimul an și jumătate s-a terminat”

Într-un mesaj postat pe Instagram la data de 21 februarie, Simona Halep și-a exprimat speranța că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) va lua o decizie în favoarea ei. Mesajul a transmis un sentiment de eliberare, afirmând că “coșmarul” prin care a trecut în ultimul an și jumătate s-a încheiat.

Iată mesajul Simonei Halep:

„Coșmarul în care am trăit în ultimul an și jumătate s-a terminat. Am avut șansa să mă apăr la TAS pentru a demonstra că nu am apelat niciodată la doping.

Asta e ceea ce am susținut întotdeauna de când am fost acuzată. Acum aștept decizia TAS cu fruntea sus și vreau să vă mulțumesc vouă, fanilor, dar și jucătorilor și foștilor jucători, sponsorilor mei, pentru tot suportul de care au dat dovadă în tot acest timp, pentru toate mesajele de încurajare. Vă mulțumesc din suflet pentru suportul necondiționat de care ați dat dovadă, a însemnat enorm pentru mine și mi-a dat putere să lupt zi de zi pentru aflarea adevărului.

Voi împărtăși cu voi știri despre decizia TAS de îndată ce voi avea informații. Binele și adevărul triumfă mereu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici