Senatorii hotărăsc astăzi când îi ridică imunitatea lui Titus Corlățean

Niciun comentariu

Cererea de urmărire penală a lui Titus Corlăţean strică minivacanţa de campanie a conducerii Senatului. Biroul Permanent al camerei superioare se reuneşte azi pentru a stabili un calendar pentru pentru solicitarea DNA. Campania electorală ar putea amâna însă o decizie finală în acest caz, în condiţiile în care senatorii au, până la alegeri, doar activitate în teritoriu.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că fostul ministru de Externe este nevinovat şi nu înţelege cum au ajuns procurorii DNA să îl acuze de abuz în serviciu. Liderul PSD spune că o poziţie a partidului în acest caz va fi formulată după discuţii în conducere şi cu membrii grupului parlamentar din Senat.

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a evitat să facă orice comentariu pe acest subiect. Liberalii rămân însă fermi. Au anunţat, din start, că vor vota pentru ridicarea imunităţii senatorului Titus Corlăţean.

Plenul Senatului va lua decizia finală în ceea ce priveşte solicitarea procurorilor de ridicare a imunităţii fostului ministru. Pentru a fi aprobată, este nevoie ca minimum 82 de senatori să fie prezenţi la şedinţa de plen, iar dintre aceştia, jumătate plus unu să voteze pentru încuviinţarea cererii DNA.

Fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean, a fost audiat, la sfârşitul anului trecut, timp de patru ore, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Atunci a precizat că a dat declaraţii în dosarul privind votul din diaspora, de la alegerile prezidenţiale şi că nu va face alte comentarii atât timp cât este o anchetă în curs.

 

Sursa:realitatea

 

 

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu