Șeful ASF a anunțat modificări semnificative la polițele RCA, incluzând amenzi mai mari pentru șoferii fără asigurare și verificarea vehiculelor prin intermediul camerelor de trafic.

rca,polite rca

Modificările propuse ale legii RCA prevăd sancțiuni mai severe pentru șoferii fără polițe RCA, iar monitorizarea acestora se va extinde și prin intermediul camerelor care verifică rovinietele.

Aceste schimbări se află în dezbatere în Parlament și au impact asupra unui număr semnificativ de șoferi din România. Într-un interviu exclusiv pentru Antena3 CNN, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a detaliat modificările propuse.

Conducătorii auto care optează să circule fără asigurare RCA se vor confrunta cu sancțiuni mai severe. De asemenea, șoferii care întârzie la înnoirea poliței pot pierde din reducerea de preț acumulată de-a lungul timpului. Propunerile includ, de asemenea, posibilitatea de a reduce bonusul în funcție de gravitatea amenzilor primite în trafic.

O altă propunere este introducerea plății în rate pentru polițele RCA. Președintele ASF, Alexandru Petrescu, a subliniat că se va implementa interoperabilitatea bazelor de date între MAI, prin Poliția Rutieră, RAR și CNAIR, depășind reticența instituțională existentă în ceea ce privește schimbul de date între instituții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici