Se limpezesc apele în fotbalul județean. Vezi cine retrogradează și cine promovează din cele trei eșaloane

Niciun comentariu

De la debutul campaniei de primăvară, au fost multe discuții în fotbalul județean despre sistemul retrogradare – promovare în primul eșalon județean. Asociația Județeană de Fotbal a ținut să limpezească apele, republicând pe pagina oficială a instituției Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, ediția 2015-2016. La finalul este specificat negru pe alb următoarele:

1. Liga a 4-a formată din una serie de 14 echipe:

a) rămân în Liga a 4-a , pentru ediţia 2015-2016, echipele clasate pe locurile 1 – 12;

b) retrogradează în campionatul judeţean Liga a 5-a, pentru ediţia 2016-2017, echipele clasate pe locul 13 – 14

2. Campionat Liga a 5-a, format din 2 serii a câte 14 echipe, repartizate pe criterii geografice:

a) promovează în Liga a 4-a, pentru ediţia 2016-2017, echipele clasate pe locurile 1 şi 2 în cele două serii

b) rămân în campionatul judeţean Liga a 5-a, pentru ediţia 2016-2017, echipele clasate pe locurile 3 – 13 din seria A şi locurile 3 – 13 din seria B

c) retrogradează în campionatul judeţean Liga a 6-a, pentru ediţia 2016-2017, echipele clasate pe locurile 14 din cele două serii

3. Campionat judeţean Liga a 6-a, format din 2 serii, funcţie de numărul echipelor participante, repartizate pe criterii geografice.

a) promovează în campionatul judeţean Liga a 5-a, pentru ediţia 2016-2017 echipele clasate pe locurile 1 şi 2 după disputarea jocurilor în faza play–off între primele 4 echipe clasate în cele două serii în urma disputării jocurilor din sezonul regular

4. Campionatul de juniori A judeţean format din 2 serii a câte 11 echipe. Câştigătoarea campionatului precum şi clasamentul final vor fi stabilite în urma unui joc disputat în sistem tur – retur între ocupantele aceluiaşi loc din cele 2 serii.

Aplicat la clasamentele la zi în în campionatele județene , situația se prezintă astfel:

Aqua Vest și Șoimii Șimand sunt serios amenințate cu retrogradarea.

AS Dorobanți (foto) e promovată deja în Liga a 5-a, iar Săvîrșinul e favorită la ocuparea locului 2 în luptă cu Semlac, Șeitin, Bîrzava sau Vinga. În cealaltă serie, promovatele se vor alege dintre Tîrnova, Socodor, Șepreuș și Ghioroc, cu mențiunea că, din informațiile noastre, cel puțin una dintre ele, dacă nu două, nu ar avea condiții de Liga a 4-a. La retrogradare, jocurile în Seria A sunt departe de a fi făcute, în timp ce în Seria B, Flacăra Țipar e ca și condamnată.

În Liga a 6-a, după ceea ce au arătat în sezonul regulat, Nădlac și Șepreuș sunt favorite la promovare în fața celor de la Livada și Pereg. Din Seria B, cel mai probabil Șiria și Beliu (foto) vor face saltul spre eșalonul doi județean.

Pentru titlul de campioană a județului la Juniori A se vor bate Victoria Zăbrani și Unirea Sântana.  

Category: mandri.ro
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu