Sărmanii moldoveni: au de ales între un antiunionist prorus şi (se pare) o lesbiană fără principii prea… sănătoase

Niciun comentariu

Cu doar o săptămână înainte de turul doi de scrutin în Republica Moldova, atacurile împotriva candidatei pro-europene, Maia Sandu, se intensifică pe zi ce trece. Un preot subordonat Patriarhiei Moscovei a declarat că Maia Sandu ar fi “stearpă” pentru că nu are familie şi copii, scrie presa moldovenească. 

Marchel, episcopul de Bălţi şi Făleşti a reiterat insinuarea candidatului prorus, Igor Dodon, potrivit căruia, candidata Sandu ar face parte dintr-o minoritate sexuală.

„Avem de ales un pre­şe­din­te din două can­di­da­tu­ri. Un creş­tin sau un necreştin. Un patri­ot sau un nepa­tri­ot. … Des­pre ati­tu­di­nea unui can­di­dat, Igor Dodon, pe care-l cre­dem creş­tin şi patri­ot, nu o să vor­besc mult, pen­tru că e nor­mal să ai o ati­tu­di­ne faţă de bise­ri­că, cre­din­ţă şi valo­ri­le naţio­na­le, aşa cum o are el. Dar des­pre ati­tu­di­nea dnei San­du, al doi­lea can­di­dat care aspi­ră la func­ţia de pre­şe­din­te… Ati­tu­di­nea ei faţă de mora­li­ta­tea creş­ti­nă, faţă de cură­ţe­nia sufle­teas­că, faţă de tot ce este sfânt pare să fie abătu­tă mult de la axa nor­mă­li­tă­ţii. Anu­me asta ne-a scos din case­le noas­tre, ca să venim să ne împăr­tă­şim cu îngri­jo­ra­rea noastră cu dvs.

Rodul activităţii mele, a dumitale trebuie să se soldeze cu un rezultat. Aşa cum nu găsim rodul stăruinţelor ei, am zis că e un bob sterp. Lumea zice că ea nu va închide biserici, pentru că ea se duce la biserică. Eu nu am văzut-o. Dar şi la şcoală a fost dar le-a închis. Eu nu mă amestec în politică. Eu le spun oamenilor cu cine să voteze, dar nu fac politică. Dacă aş tăcea, înseamnă că aş fi părtaşul unui candidat şi cu viziunile lui păcătoase” ,  a declarat Machel alături de alţi trei preoţi, citat de ZiarulNational.md.

Aceste acuzaţii i le aduce şi Igor Dodon fostei ministre a Educaţiei. Maia Sandu a declarat chiar ieri la Pro TV Chişinău că, atunci când mergi la biserică, nu e neapărat să-ţi pui pozele pe reţelele de socializare şi l-a acuzat pe Dodon că este un mincinos care încalcă cel puţin una dintre cele zece porunci sfinte, deşi se declară credincios, scrie ZiarulNaţional.md.

Pe final, Marchel a îndemnat cetățenii să voteze cu Dodon.

Alegătorii din Republica Moldova se vor prezenta în turul doi al scrutinului prezidenţial, întrucât candidatul prorus nu a obţinut majoritatea voturilor exprimate în primul tur. Astfel, duminică, Igor Dodon a obţinut 48,26% din voturile exprimate, iar rivala sa proeuropeană Maia Sandu a obţinut 38,42%. Turul doi al alegerilor prezidenţiale urmează să aibă loc pe 13 noiembrie între Dodon şi Sandu.

Alegerile prezidenţiale de duminică au fost primele alegeri prezidenţiale directe organizate în ultimii 20 de ani în Republica Moldova.

sursa: www.romanialibera.ro;

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu