Rusu i-a dat o mână de ajutor lui Pirtea cu transferul la Pandurii Târgu Jiu

rusu5

Tot sperând că se rezolvă problemele la Pîncota și echipa va fi finanțată în continuare în Liga a 2-a, Pavel Piroș a ținut puțin pe loc cea mai de preț „piesă” a sa. George Pirtea a atras atenția multor grupări din primele două eșaloane prin realizările sale în „alb-negru”, însă cum banii de transferuri lipsesc de obicei în fotbalul românesc, talentatul mijlocaș a rămas pe loc, mai ales că încă se afla sub contract cu formația din Podgorie.

Când a aflat, însă, că șansele ca Șoimii Pîncota să continue în eșalonul secund au devenit nule, președintele clubului a decis să-și scadă pretențiile și să-l ajute pe mijlocașul care, ieri, a împlinit 20 de ani. A avut și un sprijin de nădejde în persoana lui Adrian Rusu, care, de fapt, în cele din urmă a fost „cheia” trecerii lui Pirtea la o grupare din prim eșalon. „Am discutat cu domnul Petre Grigoraș, care mi-a fost antrenor, timp de o săptămână și de abia apoi l-am trimis pe George la Târgu Jiu. Apoi, vorbeam zilnic cu fostul meu antrenor, mă interesam de soarta jucătorului, de implicarea sa la antrenamente și mi-am dat seama că, treptat, domnul Grigoraș a început să vadă în Pirtea ceea ce am văzut și eu. Un fotbalist talentat, care poate face față în Liga 1. Am pus apoi în legătură cele două conduceri, pe domnul Piroș cu Narcis Răducan și totul a decurs bine pentru fotbalist. Mă bucur că l-am putut ajuta pe Pirtea să ajungă în fotbalul mare, am încredere în el, sper să nu mă dezamăgească. Nici pe mine și nici pe cei care au avut încredere în calitățile sale”, ne-a mărturisit fotbalistul care a petrecut șase sezoane în tricoul Pandurilor și toate în Liga 1.

  Afară cu Fotbalul din FRF! Ziua în care Burleanu le-a strigat generaţiei de aur şi lui Lucescu "n-a fost un fleac, dar v-am ciuruit!", iar "oamenii de fotbal" i-au răspuns: "Esteee, măăă!

La Pîncota, Rusu și Pirtea au fost colegi în prima parte a sezonului 2015-2016, iar fostul căpitan al „șoimilor”, care între timp a promovat cu Cermeiul, a ținut să-i dea un imbold în carieră mijlocașului ofensiv. Astăzi, Piroș a semnat actele de transfer, cu mențiunea că Pîncota și-a păstrat 20% dintr-un viitor transfer. Asta dacă va exista unul, dar mai ales dacă Șoimii Pîncota va mai exista ca și entitate fotbalistică până în acel moment.

Și tot legat de gruparea din Podgorie, Consiliul Local al Pîncotei a mai luat o deczie. Indiferent de cine va finanța echipa și dacă lucrurile  se vor stabiliza cumva, Șoimii Pîncota nu va mai putea utiliza baza sportivă din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici