Rezultatele finale după prima probă la Bac

Niciun comentariu

În perioada 13-15 iunie 2016 s-a desfăşurat Proba A – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie  – iulie 2016. Proba a fost organizată în 42 de unităţi şcolare liceale. Proba s-a desfăşurat conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, atât sub aspect organizatoric (evaluarea a fost realizată de doi profesori evaluatori, fiecare evaluator a completat în borderoul individual nivelul de competenţă acordat candidatului), cât şi sub aspect logistic (sălile de evaluare au fost prevăzute cu camere audio – video, centrul de evaluare a beneficiat de personal de pază şi de personal medical, candidaţii au avut în sală apă, sălile de evaluare au fost izolate de celelalte clase).

Candidaţii au avut ca sarcini de lucru: receptarea mesajului scris, în baza unor texte în conformitate cu programa şcolară şi producerea unui mesaj oral, sub forma diferitelor tipuri de discursuri.

În urma evaluării, candidaţii au avut posibilitatea să obţină nivelul de : utilizator mediu, sau utilizator avansat sau utilizator experimentat.

La probă au fost înscrişi 2549 de candidaţi, din care au susţinut proba 2488 de candidaţi, iar 61 de candidaţi au fost absenţi.

Cei 2488 de candidaţi evaluaţi au obţinut următoarele rezultate:

205 candidaţi – nivel mediu

502 candidaţi – nivel avansat

1781 candidaţi – nivel experimentat

Nu au fost candidaţi eliminaţi.

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu