Remdesivir soluția pentru Covid 19 ? Testele clinice relevă că medicamentul accelerează recuperarea în cazul pacienţilor care au forme avansate de Covid-19

Niciun comentariu

Testele clinice relevă că medicamentul Remdesivir accelerează recuperarea în cazul pacienţilor care au forme avansate de Covid-19

Este pentru prima dată când preşedintele Trump şi dr. Anthony S. Fauci, principalul om de ştiinţă specializat în boli infecţioase din America, sunt de acord asupra unui tratament. Ei au salutat rezultatele promiţătoare ale studiilor efectuate cu Remdesivir şi speră că medicamentul va reduce numărul de decese care este în continuă creştere.

Dr. Fauci a spus că studiul federal indică faptul că medicamentul Remdesivir ar putea reduce timpul de recuperare cu aproximativ o treime. „S-a dovedit că medicamentul poate opri virusul”, a spus dr. Fauci.

Medicamentul, un antiviral conceput pentru Ebola, va fi pus la dispoziţia ţării noastre de către compania producătoare.

Pentru Remdesivir, ANMDMR a iniţiat, alături de alte câteva state europene, procedura de solicitare a avizului pentru utilizare compasională (tratament de ultimă instanţă) la nivelul Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman la EMA (Eurpean Medicines Agency), conform procedurilor legislative în vigoare, având în vedere faptul că este un medicament neautorizat de punere pe piaţă şi aflat în etapa de studii clinice. După obţinerea avizului pozitiv al Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman al EMA cu privire la condiţiile de utilizare ale Remdesivir şi după depunerea cererii la nivel naţional, într-un timp foarte scurt, acest medicament a fost autorizat pentru furnizarea ca tratament de ultimă instanţă.

Într-o primă etapă, compania va pune la dispoziţie un număr de 30 de doze de tratament, cu posibilitatea de suplimentare, în funcţie de capacitatea de producţie a acesteia. 

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu