Regeneron a depus o cerere de aprobarea de urgenţă a cocktailului experimental folosit în tratarea lui Trump

Niciun comentariu

În videoclipul de cinci minute, Trump a spus că a fost o „binecuvântare de la Dumnezeu” că a fost infectat cu coronavirus şi că cocktailul Regeneron l-a făcut brusc să se simtă mai bine. „M-am simţit incredibil”, a spus el.

Nu există dovezi că tratamentul este motivul pentru care se simţea mai bine, iar medicii săi au spus că a luat şi alte medicamente, relatează New York Times.

„Eu numesc asta un remediu”, a spus Trump în videoclip, adăugând că se va asigura că medicamentul se va află în fiecare spital cât mai curând posibil.

Conform NYT, Trump a dat impresia că va împinge F.D.A. pentru a aproba tratamentul Regeneron, chiar dacă oamenii de ştiinţă ai agenţiei ar trebui să ia decizii independente cu privire la aprobări.

Am autorizaţia de utilizare de urgenţă pregătită şi trebuie să o semnăm acum”, a spus Trump.

O purtătoare de cuvânt a F.D.A. a refuzat să comenteze miercuri, spunând că agenţia nu confirmă sau respinge cererile de produse.

Vestea cererii Regeneron în aceeaşi zi în care domnul Trump a lăudat medicamentul experimental probabil va intensifica temerile că preşedintele presează agenţiile federale de sănătate să ia decizii care să-i avantajeze politic. În videoclip, domnul Trump şi-a repetat dorinţa de a obţine aprobarea unui vaccin înainte de alegeri, chiar dacă producătorii de vaccinuri au spus că este foarte puţin probabil.

Tratamentul Regeneron este un cocktail de doi anticorpi puternici despre care se crede că stimulează răspunsul imun la virus. Rezultatele timpurii par promiţătoare. Într-un comunicat de presă, compania a declarat că cocktail-ul a scăzut nivelul virusului, dar compania nu a publicat încă datele detaliate pentru a susţine afirmaţia sa. Studiile clinice nu sunt încă complete.

Medicamentele nu sunt în general considerate a fi dovedite sigure sau eficiente până când nu sunt supuse unor studii clinice riguroase care compară un grup de persoane care au primit tratamentul cu cei care au primit un placebo.

Compania a primit peste 500 de milioane de dolari de la guvernul federal pentru a-şi dezvolta şi fabrica tratamentul experimental ca parte a Operaţiunii Warp Speed, efortul federal de a veni cu vaccinuri viabile şi tratamente pentru virus şi de a ajuta la distribuirea acestora odată ce acestea sunt disponibile.

Compania a declarat că se aşteaptă să aibă doze disponibile pentru 300.000 de pacienţi în următoarele câteva luni. Conform acordului cu guvernul federal, acesta a declarat că aceste doze vor fi puse la dispoziţie gratuit. În august, a anunţat un parteneriat cu compania farmaceutică Roche pentru a creşte producţia la aproximativ 250.000 de doze pe lună până anul viitor.
sursa mediafax.ro

Category: mandri.ro
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu