Record pentru Giaccherini la Euro: A alergat aproape 13 kilometri!

Niciun comentariu

Naţionala Italiei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European după ce a învins, luni, scor 2-0, reprezentativa Spaniei, iar mijlocaşul Emanuele Giaccherini, legitimat la Sunderland, a alergat, pe durata a 90 de minute, 12,97 km, un record al turneelor finale, conform UEFA.

Performanţa Italiei, care a reuşit să se califice în sferturile de finală ale Euro 2016 deşi are cel mai bătrân lot din istorie, este şi mai mult scoasă în evidenţă de recordul stabilit de Giaccherini, un jucător de 31 de ani. Mijlocaşul echipei engleze Sunderland a alergat 12,97 kilometri pe durata celor 90 de minute, stabilind un record al turneelor finale de Campionat European. Prin comparaţie, la Campionatul European din 2008, internaţionalul român Bănel Nicoliţă a alergat 12,24 kilometri.

Giorgio Chiellini şi Grazziano Pelle au marcat golurile victoriei Italiei, dar elevii lui Antonio Conte puteau marca mai mult dacă portarul spaniol, David De Gea, nu avea câteva intervenţii salvatoare. Giaccherini a marcat şi în primul meci al Italiei de la Euro 2016, contra Belgiei, încheiat tot cu scorul de 2-0 pentru naţionala pregătită de Antonio Conte.

În sferturile de finală ale Campionatului European, Italia va întâlni naţionala Germaniei, sâmbătă, 2 iulie, de la ora 22:00, pe stadionul Matmut Atlantique din Bordeaux.

Category: mandri.ro
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu