RECOMANDĂRI/MĂSURI CU PRIVIRE LA CALITATEA APEI POTABILE

1 comentariu

1. Măsuri pentru operatorii sistemelor de producere și dstribuire a apei potabile în sistem centralizat:

Menținerea furnizării în regim continuu, cu accent pe treapta de dezinfecție: menținerea clorului rezidual liber în limitele 0,2-0,5 mg/l.

Respectarea frecvenței de analiză a apei potabile distribuite.


2.
Recomandări/Măsuri pentru instituțiile publice/agenți economici, inclusiv facilități de cazare, care au avut activitatea întreruptă pe perioada stării de urgență

La redeschiderea instituțiilor publice, trebuie ca apa de la robinet să fie lăsată să curgă o perioadă mai lungă de timp, pentru a asigura înlocuirea apei stagnate în conducte, cu apă potabilă sigură (tratată) de la rețeaua de distribuție.
Se recomandă efectuarea unor teste de calitate a apei pentru a verifica dacă apa din incintă este conform cu legislația în vigoare și este sigură pentru consumul uman.
Înainte de utilizare, sistemele de apă caldă trebuie readuse la o temperatură de funcționare de 60ºC sau mai mare și la o temperatură de circulație de peste 50ºC pentru a gestiona riscurile microbiene, inclusiv Legionella; rezervoarele de depozitare la nivel de clădire pot necesita dezinfectare înainte de a fi utilizate.
3. Recomandări pentru autoritățile locale:
Întreținerea și dezinfecția fântânilor publice conform art. 27 al OMS nr. 119/2014, actualizat , cu recomandarea dezinfecției periodice a suprafeței găleții cu o soluție alcoolică sau prin spălare cu detergent.
Asigurarea de apă potabilă îmbuteliată sau la cisternă (prelevată de la o sursă sigură, controlată), după caz.

DIRECTOR EXECUTIV

DR. TIMIȘ HOREA SORIN

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

1 comentariu. Leave new

  • Mocanu Vasile
    mai 19, 2020 7:12 am

    Din păcate apa de la rețea este o factură în plus. Nu putem să o bem din cauză că se pune prea mult și des clor. Nu ne putem permite să o lăsăm să curgă mult din cauza veniturilor.Când îmi vine factura zici că am crescătorie de delfini.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu