Real Madrid a dedicat victoria din Liga Campionilor suporterilor uciși în Irak

Niciun comentariu

Președintele clubului spaniol de fotbal Real Madrid, Florentino Perez, a dedicat, duminică, al 11-lea trofeu obținut în cea mai prestigioasă competiție intercluburi din Europa – Liga Campionilor -, suporterilor uciși în Irak, făcând referire la noul atac de sâmbătă seara, informează AFP.

În cadrul ceremoniei de la primăria din Madrid, Florentino Perez a dedicat victoria “unui număr de 16 suporteri aparținând unui mic grup de fani ‘madrileni’ din Irak, din Balad (nordul Irakului), care și-au pierdut viața în urmă cu câteva zile fiind victimele terorii și intransigenței”.

„Această a 11-a cupă este pentru ei și familiile lor”, a declarat el.

Perez a făcut referire la un al doilea atac, în orașul Bakouba, sâmbătă seara, în cursul căruia “12 persoane au fost asasinate”.

Ceva mai târziu, el a precizat că atacul s-a produs sâmbătă seara, în timp ce se trecea la executarea loviturilor de departajare.

Pe data de 13 mai, combatanți ai organizației jihadiste aparținând Statului Islamic au atacat cu grenade și cu arme de foc o cafenea, apoi forțe de securitate din Balad, la 80 km nord de Bagdad, făcând cel puțin 16 morți, conform autorităților irakiene.

Real Madrid a câștigat finala Ligii Campionilor, la lovituri de departajare, împotriva lui Atletico Madrid, cu scorul de 5-3, după ce la capătul a 120 de minute scorul a fost 1-1, pe stadionul “San Siro” din Milano.

Real a ajuns la unsprezece succese în Cupa Campionilor sau Liga Campionilor. Real a mai câștigat această competiție în 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002 și 2014.

Category: mandri.ro
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu