Raluca Turcan ia în calcul repetarea anului școlar!

Niciun comentariu

Raluca Turcan nu face parte din viitorul copiilor noștrii. Din păcate exista în prezentul lor!

Dna viceministru Turcan vine si aruncă-n spațiul public un scenariu care nu a fost luat în calcul de nimeni. Ea nu știe exact câți ani are, sau ce înseamna TVR HD dar are păreri și timpi de antenă.

Măcar să ne fi intrebat si pe noi… când lansează această idee scrie pe facebook Iulian Cristache președintele Federației Naționale ale Asociațiilor de Parinți Preuniversitar.

MEC, împreună cu toți partenerii sociali sunt în contact permanent.
Dacă are de gând să repete anul școlar, de ce naiba ne mai chinuim cu on-line-ul?
Doar întreb…

“Regretabil, doamna viceprim-ministru Turcan, să propagați un astfel de mesaj menit să demoralizeze elevii (elevii care din solidaritate și responsabilitate trec acum prin momente de panică, anxietate, pentru că nu e ușor să fii adolescent în plin război epidemiologic), un mesaj scenaristic și total neprofesionist, inducând panică în populație în mod gratuit! Un reprezentant al Guvernului declară că „se ia în calcul” posibilitatea de repetare a anului școlar, tocmai când cetățenii acestei țări au nevoie de mesaje care să exprime solidaritate și coerență.

Dragi colegi, vă rog rămâneți imuni la aceste mesaje, pentru că noi suntem aici ca să vă garantăm că anul școlar nu va fi repetat, iar dreptul la educație va fi apărat chiar și în situații de criză, da! Trebuie să fim raționali și critici, cu toții, iar elevii din România au puterea aceasta, ei merită mai mult decât ce ne oferă statul!

Dragi guvernanți, zilele acestea nu mai ieșiți la declarații prin ziare și pe la televizor decât după ce ne livrați o soluție la problema: ce facem cu elevii care nu au acces la Internet? Ați găsit deja și rezolvarea și finanțarea de aveți timp de propagat mesaje în presă?””

Ce a declarat Raluca Turcan pentru RFI

„Toate scenariile sunt posibile, nu există o țară unde să nu fie luate în considerare toate scenariile. Sunt 3 cazuri posibile, din perspectiva mea.

Unul ar fi că anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum a fost prevăzut, dar e un scenariu destul de greu de atins pentru că deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată.

Al doilea ar fi amânarea evaluărilor.

Al treilea ar fi cel al repetării anului, dar vom vedea, e foarte dificil acum să spunem care e soluția. Preferăm să urmărim în fiecare zi cum se predă copiilor prin metodă online”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan pentru RFI.

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu