Răcoriți pe malul Tîrnavei: Gaz Metan Mediaș – UTA 4-0

Niciun comentariu

Poate în cel mai important moment al sezonului, UTA a prins o zi  cu adevărat neagră. Galeria nu a mai plecat la Mediaș fiindcă nu a avut autocar, Strătilă nu a fost lăsat să joace de arbitrii numai după pauză, iar aceiași arbitrii au luat din nou decizii ce au defavorizat-o pe formația arădeană, cum ar fi nesemnalizarea hențului lui Gavra la golul numărul doi al gazdelor. În cele din urmă, „alb-roșii” au încasat patru „boabe” la Mediaș și-și compromit serios șansele la promovare.

Dacă Pustai și-a permis să schimbe o jumătate de echipă față de partida de la Târgoviște, Nagy a contat pe aceiași jucători care au dus greul tot campionatul. Având neapărat nevoie de victorie, „alb-negrii” au atacat încă din start. Și după numai 8 minute au deschis tabela. Petre l-a lansat pe Tîrcoveanu pe dreapta, acesta a pasat în centru și Gavra a înscris din 10 metri. Arădenii au reacționat imediat, cu Hlistei care l-a deschis pe Tănase la 15 metri, dar șutul în cros al utistului s-a dus pe lângă colțul lung. S-a intrat apoi într-o perioadă de joc destul de confuză, pe contre, iar portarii au șomat. Gazdele s-au trezit din nou pe final de repriză, când acțiunea lui Petre, nefinalizată de puțin de Gavra, a anunțat golul doi. În minutul 44, Gavra a preluat (cu mâna) și a pătruns în viteză pe stânga,  a pasat apoi în centru, iar Tîrcoveanu, nemarcat, a îndeplinit formalitatea din 14 metri.

Repriza secundă s-a reluat de la 2-0, dar cu Strătilă pe teren, care avea să se remarce cu câteva pătrunderi în viteză în primul sfert al mitanului, după care s-a stins. UTA a căutat cu insistență golul revenirii în joc, dar Hlistei a întârziat șutul din poziție bună, Botiș a finalizat paralel cu poarta din poziție grea, iar finalizarea nou intratului Roman s-a scurs pe lângă colțul scurt. Benzina arădenilor s-a terminat, însă, de prin minutul 70. Medieșenii s-au întors cu toate forțele în ofensivă, iar Iacob, Bic și Gavra au ratat desprinderea din poziții bune. În minutul 77, însă, Buziuc, intrat pe gazon de un singur minut, l-a executat pe Miron cu un șut din 9 metri, după pasa excelentă a lui Bic. „Bătrâna Doamnă” era în genunchi și, după alte două ratări semnate Romeo și Buziuc, a căzut și golul 4. În cel de-al doilea minut de prelungire, Fl. Zaharia a găsit colțul din dreapta lui Miron cu un șut de la 17 metri, portarul arădean rămânând pe picioare. 4-0, rezultat final.

Formații:

Gaz Metan: Greab – Romeo, R. Zaharia, Cristea, Buzean – Bic, Iacob – Tîrcoveanu (61 Tîrcoveanu), Munteanu, Petre (69 Fl. Zaharia) – Gavra (76 Buziuc). Antrenor: Cristian Pustai.

UTA: Miron – Polgar, Manea, Botiș, Burlă (65 Burlă) – Man (74 Costin), Chindriș, Tănase (58 Roman), Hlistei – Rus (46 Strătilă), Curtuiuș. Antrenor: Roland Nagy.

Arbitri: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) – Mihai Marica (Bistrița), Raul Ghiciulescu (Lugoj). Rezervă: Dragoș Lunca (Cluj)

Cartonașe galbene: Polgar 41, Botiș 47 / Buzean 54, R. Zaharia 86

Observatori FRF: Ioan Mureșan (Timișoara), Viorel Leșeanu (Giurgiu)

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu