Putin susţine, mai dur ca oricând, că scutul de la Deveselu este o ameninţare directă pentru Rusia

Niciun comentariu

Preşedintele rus ameninţă România. Vladimir Putin susţine, mai dur ca oricând, că scutul antirachetă de la Deveselu este o ameninţare directă la  adresa securității Rusiei.

Concret, într-o conferinţă de presă susţinută vineri seară la Atena, el a declarat: “V-aţi putea găsi în raza de acţiune a rachetelor ruseşti pentru că găzduiţi elemente ale scutului american antirachetă”.

Este cea mai agresivă declaraţie făcută de preşedintele rus de la inaugurarea sistemului de apărare de la Deveselu.

Vladimir Putin a ameninţat România cu un posibil atac deoarece găzduieşte scutul antirachetă, dar a dat asigurări că forţele ruseşti nu vor face primul pas.

Ieri, în acele zone din România nu se ştia ce înseamnă să fii în vizor. Astăzi suntem nevoiţi să luăm anumite măsuri ca să ne garantăm securitatea. Repet, e vorba de represalii. Nu vom face noi primul pas”, a spus președintele rus.

Şi Polonia este în vizorul Moscovei, mai ales că acum două săptămâni a început construcţia bazei antirachetă de la Redzikowo.

Este aceeaşi situaţie şi cu Polonia. Vom aştepta până când Polonia face anumite lucruri. Nu vom acţiona, nu vom acţiona. Nu vom acţiona până când nu vom vedea rachete în zonele vecine cu noi”, a precizat liderul de la Kremlin.

Preşedintele rus consideră că scutul antirachetă din Europa poate fi folosit şi în scop ofensiv, împotriva Rusiei, în ciuda faptului că NATO, SUA şi toate statele implicate în acest program au spus în repetate rânduri că este un sistem strict defensiv.

Nu e vorba de a ameninţa pe cineva. Dar eu aş spune mai degrabă că ameninţare vine din partea cealaltă, pentru că atunci când vedem ce s-a întâmplat în Ucraina este firesc să luăm aceste măsuri de descurajare”, a declarat premierul Dacian Cioloș într-un interviu pentru Digi24 acordat săptămâna aceasta la Washingon.

sursa: www.digi24.ro; foto: www.rador.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu