Primarul Timişoarei, invidios pe realizările Olguţei Vasilescu

Niciun comentariu

Reacție nervoasă a primarului Timișoarei, Nicolae Robu, după ce presa a aflat că o investiție de peste 100 de milioane de euro va fi realizată la Craiova, de concernul Caliant. În cărți s-ar fi aflat și Timișoara, care, însă, a pierdut în fața oltenilor lui Lia Olguța Vasilescu.

Duminincă a fost publicată informația că Timișoara a pierdut o investiție de peste 120 de milioane de euro ce ar urma să fie realizată la Craiova de concernul Caliant. Mai exact, Grupul Caliant va construi o uzină de bio-etanol în Bănie. În cărți s-a aflat și Timișoara, însă investitorii au preferat orașul condus de Lia Olguța Vasilescu. Conform DC News, proiectul se bucură de un ajutor de 120 de milioane de euro de la Uniunea Europeană și de 66 de milioane de lei care vor veni de la statul român. Investiţia ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului viitor.

„Nu am vrut să facem publică venirea Clariant până nu aveam date concrete. E o nouă izbândă în faţa Timişoarei, după atragerea firmei ETI şi sperăm să se reorienteze către Craiova cât mai mulţi investitori mari, având în vedere facilităţile pe care le oferim”, a explicat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pentru Jurnalul Olteniei.

Declarația primarului Craiovei l-a înfuriat pe Robu, care a scris imediat pe Facebook că atât timp cât va fi primar nu va accepta venirea unor posibili poluatori în Timișoara.

„Vin alegerile, stimați concetățeni. Veți avea de ales între PNL și PSD. În alți termeni, dincolo de doctrine, între un partid care vă propune oameni integri și un partid condus de penali, mai bine zis de un infractor dovedit în instanță, ca atare și condamnat. Ce face, acum, o primăriță cu mari probleme și ea pe la DNA, după cum aflăm din presă, exponentă de frunte a aceluiași partid? Declară că ar fi <<suflat>> Timișoarei nu știu ce mare investiție! Ăsta da tupeu! Păi investitorii în cauză ar fi făcut orice să vină în Timișoara, numai că în Timișoara, câtă vrem sunt eu Primar, N-O SĂ VINĂ NICIUN POLUATOR! Știți ce produce acel investitor, stimați timișoreni și stimați craioveni? ETANOL și alte substanțe chimice! Vreți așa ceva?! Ei bine, EU NU VREAU, eu, ca Primar al unui oraș cu șomajul sub 1%, orașul cel mai dinamic și cu cele mai mari investiții din România, cu investiții NUMAI ȘI NUMAI NEPOLUANTE, polul IT&C, Automotive și altor industrii High Tech în România, orașul cu cea mai bună calitate a vieții din România și în top 20 în Europa, NU VREAU!”, a fost reacția nervoasă a primarul Nicolae Robu pe Facebook.

El a continuat amintind că Timișoara a reușit să câștige titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 și chiar a acuzat-o, voalat, pe Olguța Vasilescu de incompetență.

„Eu apreciez orașul Craiova și chiar mi-a părut rău că nu s-a calificat în competiția pentru Capitală Europeană a Culturii nici măcar în runda a doua, fiind unul dintre codașe și asta după ce a cheltuit sume uriașe, incomparabil mai mari decât cele cheltuite de noi. Evident, asta nu din cauza orașului, ci din cauza incompetenței celor ce îl conduc!”, a concluzionat Robu.

sursa: www.tion.ro;

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu