Primăria Sibiu – prima amendă după alegeri. Primarul ar fi sugerat romilor să se mute din oraș

Niciun comentariu

Astrid Fodor, primarul Sibiului, este acuzată de discriminarea romilor şi a fost amendată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminarii.

 

Astrid Fodor este acuzată că instuituția pe care o conduce nu face investiții în zonele în care se află comunități de romi. ”Refuzul institutiei primarului din Sibiu de a promova investiții de infrastructură (apă potabilă, canalizare, drumuri etc) pentru grupul vulnerabil reprezentat de comunitatea de romi, respectiv sugestia instituției primarului Sibiului pentru comunitatea romă de a se muta în zona rurală a județului Sibiu, reprezintă discriminare”, se arată într-un comunicat al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminarii.

 

În acest sens, primarul Sibiului trebuie să plătească o amendă contavenţională în valoare de 5.000 lei, însă această decizi poate fi contestată de Astrid Fodor la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminarii.

 

Astrid Fodor a câştigat primul mandat de primar al municipiului Sibiu la alegerile locale din 5 iunie, după ce a candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR). Înainte de scrutinul de la începutul lunii, aceasta a fost primar interimar, după plecarea lui Klaus Iohannis care a fost ales preşedinte al României.

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu