Povestea emoţionantă a piesei Jamalei, câştigătoarea Eurovision (piesa poate fi ascultată aici)

Niciun comentariu

Ucraina a câștigat Eurovisionul. Piesa aleasă de Ucraina să o reprezinte la concursul Eurovision, “1944”, care a declanșat o polemică în Rusia fiindcă evocă deportarea de către Stalin a tătarilor din Crimeea, a câștigat în fața Australiei.

Noapte plina de emoție la Stockholm unde s-a dat un adevărat duel ruso-ucrainean. Jamala cu tulburatoarea melodie “1944” s-a clasat pe locul 2 în spatele Australiei în urma voturilor juriului din cele 42 de țări participante la Eurovision Song Contest 2016. Rusia in schimb, reprezentata de Serghei Lazarev cu melodia “You are the only one” a fost preferata celor care au votat de acasa: a primit 361 de puncte. Nu a fost suficient pentru a o învinge pe Ucraina care aduce la Kiev următorul concurs Eurovision.

Aceasta a impresionat audiența cu un show de lumini și efecte, dar și prin piesa sa plină de semnificații.

„1944” reprezintă un elogiu adus peninsulei Crimeea, care a suferit de terorile regimului sovietic, marcat de deportări masive. Povestea piesei este inspirată din soarta propriei familiei a interpretei.

“Cand strainii vin. Ajung la tine acasa. Te omoara si apoi spun: nu suntem vinovați” – acestea sunt versurile cu care începe cântecul câștigător. Piesa Jamalei, în varstă de 32 de ani, a fost acceptată de organizatorii concursului, în pofida textului său controversat. Inspirat din amintirile străbunicii sale, cântecul evocă deportarea de către Stalin a tătarilor din Crimeea. Oficiali politici de la Moscova și din Crimeea au protestat împotriva acestei alegeri menite, în opinia lor, să denigreze Rusia, după ce aceasta a anexat peninsula ucraineană.

sursa: unimedia.info;

 

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu