Portretul politicianului român: fără demnitate, fără idealuri, fără perspective

1 3 202183 1595498035 02384 fav jpg

„Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii”, spunea în ultimul interviu academicianul Florin Constantiniu.

Într-un interviu recent, cancelarul federal Karl Nehammer a făcut bilanțul activităților guvernamentale de anul trecut.
Nehammer a spus că veto-ul Austriei împotriva intrării României și Bulgariei în Schengen este o mare victorie a sa personală și politică.
„Veto-ul împotriva României în Schengen, un succes”.”Prin „veto”-ul nostru la intrarea Bulgariei și României în Schengen, am adus o contribuție foarte importantă prin faptul că am „deschis o rană”. 
Italia și Franța își unesc deja forțele cu Austria în acest sens” –  a declarat Nehammer, potrivit presei austriece.
Nehamer a spus că nouă și Bulgariei ”ni s-a făcut un favor” când Austria și-a dat acordul să intrăm parțial în Schengen, chiar cu condițiile draconice pe care România și Bulgaria trebuie să le îndeplinească, mai ales în vederea aderării cu frontiere terestre. Una este aceea că 8.000 de migranți ilegali rămân în România.
Nu mă miră că din timp în timp, Austria, dar și alte țări ale U.E (dar care nu fac asta public), urinează pe Români. Ceea ce mă umple de scîrbă este faptul că la fiecare jet de urină primit în față, politicienii noștri găsesc de cuviință să sărbătorească, cu pompă, situația deplorbilă…
Toată lumea vorbește despre alegerile pentru Parlamentul european. Bine, atunci. Să vorbesc și eu, deși știu că voi fi catalogat, nu doar euro-sceptic, ci de-a dreptul antieuropean. Mă doare în șpiț – cum se spunea pe vremuri. Am fost format la școala marii culturi europene. Toți cei pe care i-am avut drept modele au fost și sunt europeni prin excelență. Cu toții erau și sunt convinși că stâlpii culturii și civilizației, cei pe care se sprijină spiritul Europei sunt Dreptul Roman, Sfânta Scriptură și filosofia greacă. Dacă azi, pentru un număr de oameni  asta nu mai înseamnă nimic, atunci, poate că sunt maximum, eurodezamăgit, dar nu euroindiferent.
Cum aceste alegeri nu vor fi decât un exercițiu prin care vor fi trimiși la Bruxelles altă liotă de nimeni în drum, alt rînd de slugi bine stipendiate, încerc, și eu, după puterile mele limitate intelectual, să opiniez. În felul meu, limitat.
Încep cu revizitarea unei luări de cuvânt fix în parlamentul European. Cuvânt adresat șefilor P.E., care mi s-a părut cel mai onest din câte mi-a fost dat să aud. Drept pentru care cred că merită reprodus: înregistrarea poate fi văzută pe site-ul Parlamentului European.  Numele acestui domn, care se adresează ”elitei” bruxelleze este Godfrey Bloom.
”Domnule președinte
Îmi vine în minte un citat al marelui filosof Murray Rothbard care spunea: ”Statul este o instituție tâlhară. Impozitarea este un sistem prin care politicienii și birocrații fură banii de la cetățenii lor pentru a-i risipi într-o manieră rușinoasă. Acest loc, (pe) nu este o excepție. Este fascinant. Și mă întreb cum reușiți să vă păstrați seriozitatea atunci când vorbiți despre evaziunea fiscală. Întreaga Comisie Europeană și birocrații din Comisie nu plătesc impozite. Voi nu plătiți taxe și impozite ca și restul cetățenilor! Voi aveți tot felul de avantaje și legi speciale… Voi sunteți cei mai mari evazioniști din Europa. Și totuși voi stați aici și dați lecții altora! 
Ei bine, oamenii din Uniunea Europeană încep să înțeleagă. Vă veți trezi că euroscepticii vor deveni din ce în ce mai numeroși. Și să vă mai spun ceva: când popoarele își vor da seama de ceeace sunteți nu vor avea nevoie de mult timp să ia cu asalt Parlamentul și să vă spânzure.”

Cine este fostul europarlamentar Bloom?

Godfrey Bloom este un om politic britanic, membru al Parlamentului European în perioada 2004-2009 din partea Regatului Unit. Educație Royal College of Defence Studies Royal Military Academy Sandhurst, St.Olave s Grammar School.
”Un om fără ideal nu are ce să conducă. Trebuie să ai partea aia de componentă aspirațională, romantică aproape. Dacă nu te poți proiecta în viitor, stai acasă. Cu nevasta, fă afaceri, fă bani! (…)Un om care intră în politică trebuie să aibă câteva valori care să miște o societate.“ – spune d-l Cornel Nistorescu într-un text recent. 
Dar profilul acesta nu-l mai regăsim azi la politicienii români. Din cauza acestor politicieni, care arată exact pe dos decât spunea dl. Nistorescu românii n-au mai putut suporta jecmănirea și au ieșit în stradă. Dl. Boloș rînjește și alături de premierul Ciolacu și justifică totul, – dezastrul vizibil al României, al agricultorilor și transportatorilor, cu vezi Doamne, dorința lor de a face reforme, și cu obligativitatea respectării PNRR.  Iar noi ar trebui să fim de acord că acel PNRR plin de ”reforme” gândite în secret de grețoșii neomarxiști coordonați de un anume Ghinea, probabil în conivență cu Bruxelles-ul (altfel, de ce a fost secretizat???). În fapt, ei nu fac altceva decât jecmănesc și trag pielea de pe un popor întreg, doar pentru a-și proteja clientela de care nu se ating, orice ar fi… Se distrug micile intreprinderi, agricultura, transporturile și medicina, gazul rămâne scump doar pentru noi. Toate sub spectrul rânjetului indiferent al dlui Boloș (care pare a fi angajatul Bruxelles-ului, și aprobarea dlui Ciolacu.
PNRR, document înrobitor despre care spun că nu l-au văzut niciodată, neoferit spre consultare Parlamentului, dar pe care l-au votat. PSD și dl Ciolacu au girat acest document, dar acum vin să ne spună că ei negociază. Agricultorii români sunt în stradă, dar toți politicienii români știau de multă vreme că PNRR va distruge agricultura. ”Comisia Europeană a cerut României eliminarea proiectelor de irigaţii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) deoarece autorităţile de la Bucureşti nu au putut furniza dovezi că aceste proiecte nu afectează mediul înconjurător.” Așa, am rămas fiii   secetei și ai falimentului. Cu acești politicieni. Așa am rămas și fără cărbune, cu minele închise, jupuiți la facturile de gaz, când firmele de gaz, cu capital majoritar de stat au mărit prețurile, îngrășând visteria Statului…
Culmea e că toți politicienii români amenință cu PNRR-ul, dar nici unul dintre ei nu-și asumă răspunderea pentru el. L-au votat toți la unison, dar nu răspund pentru nici unul din angajamentele aberante  cuprinse în el. Spun, doar că încearcă să negocieze. Dar răspunderea, răspunderea pentru dezastrul pe care îl aduce?  De ce nu iese nimeni să ne lămurească de ce trebuie să ne supunem unui angajament făcut pe ascuns de USR și păstrat la secret atîta timp?
”Parlamenul European a făcut multe pagube în Europa. A transmis un mesaj fals că reprezintă poporul european. Nu există și nu va exista un popor european. (…) Infecția este atât de contagioasă că s-a răspândit și la alte instituții precum Comisia Europeană. Parlamentul a abamdonat funcția de bază de reprezentare a oamenilor”. Sunt doar câteva dintre declarațiile suprinzătoare și curajoase făcute de politicianul polonez Riszard Legutko chiar în Parlamentul European sub privirile uluite ale Ursulei von der Leyen. Declarația a fost făcută cu ocazia aniversării a 70 de ani de Parlament European, însă merită dată oricând. 
Parlamentul European a transmis mesajul fals că reprezintă poporul european. Nu a existat și nu va exista un popor european. Parlamentul a infectat Europa cu un partizanat nerușinat Parlamentul a abandonat funcția de bază aceea de reprezentare a oamenilor, in schimb a devenit o mașină pentru a implementa așa-numitul proiect european, înstrăinând astfel milioane de alegători. Parlamentul a devenit un vehicol politic al stângii, pentru a-și impune monopolul, cu intoleranța lor acerbă față de orice punct de vedere diferit. Nu contează de câte ori repetați cuvântul „diversitate”. Diversitatea devine o specie moartă în Uniunea Europeană.  Parlamentul European respinge principiul esențial al parlamentarismului, și anume, răspunderea. Deputatul, – vă reamintesc -, ales de alegători trebuie să răspundă în fața celor care l-au ales. Asta nu se întâmplă și în Uniunea Europeană. 
 
Ideea că deputați spanioli, germani, italieni, etc, deputați răspunzători în fața propriilor electori, pot dicta ceva societății maghiare sau oricărei alte societăți, față de care nu pot fi responsabili și care nu îi pot trage la răspundere, este pur și simplu, absurd. Numiți-o cum doriți, dar aceasta nu este democrație.
Să notăm că d-l Legutko nu este un oarecare, un nimeni în drum, așa cum sunt majoritatea europarlamentarilor români…Este filosof și om politic polonez, profesor de filozofie la Universitatea Jagielloniană din Cracovia, specializat în filozofie antică și teorie politică. 
Să nu se înțeleagă, cumva, că soluția ar fi ca România să părăsească U.E. Noi nu putem pleca din spațiul în care am fost totdeauna. Cu siguranță, că dacă am avea politicieni care să reașeze locul României în concertul european, să ridice fruntea din nisip, să aibă  idealuri aspirații și proiecția în viitor pentru țară, totul se va schimba.
Ghinionul este că la momentul acesta astfel de politicieni nu prea întâlnim. Nici între europarlamentarii români, nici în politica partidelor noastre.
Nu mi doresc să fim în afara U.E., dar nu pot, însă, să nu admir Regatul Marii Britanii. Bruxelles-ul a primit de la Marea Britanie o uriașă lecție de democrație. Chiar dacă englezii vor plăti, fără îndoială gestul lor. Îi respect și îi admir, pentru că au avut curajul și demnitatea de a-și afirma atât privilegiul, cât și povara libertății:  demnitatea de a decide singuri. Poporul va plati o factură, așa cum va fi ea. Mai mare, sau mai mică. Politicienii care au asumat această decizie și au promis ca ea va fi mai mică  vor dispărea, probabil. Diferența e că în Uniunea Europeana niște birocrați decid și popoarele plătesc factura. Bruxelles ul decide și popoare întregi – mai ales cele din est, considerate de mâna a doua, suportă consecințele.
Sursa : evz
Categorie: mandri.ro
Tags: austria, politician, romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici