Până când stau românii în carantină la intrarea în Italia

Niciun comentariu

Vineri, 24 iulie, ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat o ordonanță prin care se stabilesște obligativitatea intrarii in carantină a tuturor cetățenilor care vin din România și Bulgaria până în data de 31 iulie 2020!

 

Documentul oficial semnat de Roberto Speranza, în care se spune:

Art. 1
(Intrarea pe teritoriul național din Bulgaria și România)

1. Pentru a contracara și limita răspândirea COVID-19, persoanelor care intenționează să intre pe teritoriul național și care au rămas sau au tranzitat în Bulgaria sau România în ultimele paisprezece zile, li se aplică supraveghere sanitară și de izolare fiduciară (autoizolare – n.r.), în modul prevăzut la articolele 4 și 5 din decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 11 iunie 2020, astfel cum a fost extins prin decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 14 iulie 2020.

2. În orice caz, obligațiile și limitările menționate la articolele 1 alineatele (2) și (3) din ordonanța ministrului sănătății din 30 iunie 2020 rămân valabile, astfel cum a fost extins prin decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 14 iulie 2020 și menționate în ordonanța ministrului sănătății 161 iulie 2020.

3. Obligația de supraveghere sanitară și de izolare fiduciară menționată la alineatul (1) nu se aplică echipajelor mijloacelor de transport și personalului călător din mijloacele de transport.

Art. 2
(Eficacitate)

I. Această ordonanță produce efecte de la data adoptării sale și până la 31 iulie 2020.

Roma, 24 iulie 2020

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu