Pacientă suspectă de febră tifoidă internată la Cluj

Niciun comentariu

O pacientă suspectă de febră tifoidă este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, rezultatele analizelor care să confirme sau să infirme boala fiind aşteptate la începutul săptămânii de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Ioan Mureşan, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că pacienta care este internată s-a întors dintr-o călătorie în străinătate.

”Este o suspiciune de febră tifoidă la o pacientă care s-a întors din străinătate şi care a fost internată la mijlocul săptămânii trecute la spitalul nostru. Pacienta se simte bine, este sub tratament medical, este izolată. Am trimis probe pentru analiză la Institutul Cantacuzino din Bucureşti şi aşteptăm rezultatele luni sau marţi să vedem dacă se confirmă sau se infirmă suspiciunea”, a spus Mureşan.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Cluj au declarat la rândul lor că femeia a efectuat o excursie în Thailanda, împreună cu un grup de persoane din Bucureşti, aceasta susţinând că a consumat doar băuturi îmbuteliate.

Febra tifoidă nu a mai fost înregistrată în România de zeci de ani.

sursa: www.mediafax.ro;

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu