Ordonanța care ar urma să rezolve nedreptățile salariale este gata. Astăzi va fi lansată în dezbatere publică

Niciun comentariu

Veşti bune pentru bugetari. Ordonanța salariilor e gata și astăzi va fi lansată în dezbatere publică. Tot azi vor avea loc şi ultimele negocieri cu sindicatele. Asta după ce ieri ministrul Muncii a discutat cu premierul.

Ordonanţa, promite ministrul, îi va mulţumi pe toţi angajaţii sistemului, adică 1,2 milioane de salariaţi. Sindicaliştii vorbesc însă de două variante ale proiectului de lege. Prima variantă ar urma să rezolve anomaliile pentru fiecare sector de activitate. Adică îi va aduce la acelaşi nivel pe angajaţii care sunt pe acelaşi post, dar care au salarii diferite. De exemplu, în mediul universitar doi profesori cu aceleaşi studii au un venit mai mic şi cu 15%. Şi asta pentru că unul dintre ei primeşte şi diferite sporuri.

 

O altă variantă indică alegerea unor domenii prioritare, așa cum ar fi Sănătatea sau Învățământul, în care salariile ar putea fi modificate, eventual printr-o reîncadrare a salariaților. Asta înseamnă că pentru unii angajaţi se vor îngheţa în plată salariile, iar alţii vor avea parte de creşteri de la 25 până la 600 de lei. În total, aproximativ 300 de mii de persoane ar urma să beneficieze de noile majorări.

 

Sursa:realitatea

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu