O fostă campioană a României la fotbal a intrat în faliment

otelul

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi câştiga în 15 mai 2011 titlul de campioană a României. A urmat participarea în grupele Ligii Campionilor, care a însemnat încasarea de la UEFA a sumei de aproximativ 20 milioane de euro. După achitarea primelor pentru câştigarea campionatului, a datoriilor acumulate în sezonul respectiv, plus cheltuielile curente, în momentul în care Marius Stan a demisionat din funcţia de director general al clubului, în vara anului 2012, conform acestuia, în conturile clubului mai erau 7,3 milioane de euro: „Este verificabil în extrasul bancar, în 12 iunie 2012, când a trebuit să demisionez, în conturi era această sumă”.

Cel mai important moment din filmul distrugerii celei mai performante echipe de fotbal din Moldova s-a petrecut la mijlocul lunii septembrie din anul 2012: acţiunile FC Oţelul Galaţi SA erau preluate de TNG, companie controlată de Dan Grigore Adamescu. La scurt timp, au urmat încheieri de poliţe de asigurare cu o altă companie a lui Adamescu, Astra Asigurări, prin care plecau din club 5,5 milioane de euro! Peste nouă luni, TNG cerea la Tribunal intrarea în insolvenţă, invocându-se o datorie către ANAF în jur de 5 milioane de euro. Judecătorul care a acceptat această cerere, în condiţiile în care FC Oţelul încheiase pe profit anul 2012, a fost ulterior condamnat la 22 de ani de închisoare, printre capetele de acuzare fiind şi cazul Oţelului.

Când echipa a retrogradat (acum un an) şi a rămas fără veniturile din televizare, acţionarii au uitat definitiv de Oţelul şi s-a ajuns în situaţia de acum, la faliment.

În decembrie anul trecut, Oţelul a scăpat de datoria către ANAF, iar într-un raport către creditori al administratorului judiciar, din luna februarie a acestui an, se preciza ca pentru ieşirea din insolvenţă şi continuarea activităţii ar fi fost nevoie de 3,5 milioane de euro.

  Romania se califica magnific in semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin

Vineri dimineaţă, Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat în procesul de insolvenţă al Fotbal Club Oţelul SA, verdictul fiind unul de o duritate maximă pentru suporterii echipei care în urmă cu cinci ani era campioana României: intrarea în faliment. Lichidator judiciar provizoriu a fost numit administratorul judiciar de până acum în timpul procedurii de insolvenţă, SCP MB Management IPURL.

sursa: liga2.ro

Categorie: mandri.ro
Tags: campioană, fotbal, liga 1, liga 2-a, oțelul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici