O arădeancă de 77 de ani a fost înşelată prin metoda „a scăpa de ghinion”

Niciun comentariu

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au fost sesizați, în data de 16 iulie, despre săvârșirea unei înșelăciuni.

„Cercetările efectuate de polițiști au stabilit că, la data de 16 iulie, în jurul orelor 13.55, persoane necunoscute –doi bărbați și o femeie- , în timp ce se aflau într-un autoturism staționat la intersecția străzilor Dornei cu Șelimbăr din municipiu, sub pretextul oferirii sumei de 50 de lei și al solicitării de informații cu privire la direcția de deplasare înspre Ungaria, ar fi acostat o femeie în vârstă de 77 de ani din Arad. Astfel, cei bănuiți de comiterea faptei, după solicitarea informațiilor, profitând de vulnerabilitatea victimei, i-ar fi solicitat femeii să-și pună bijuteriile (cerceii, un inel, brățara și lanțul) într-un șervețel, pe care l-ar fi înfășurat apoi în bandă adezivă, convingând-o totodată că pentru ”a scăpa de ghinion  și pentru a beneficia numai de noroc ” este necesară deschiderea lui doar în momentul în care va fi ajunsă la domiciliu. La deschiderea șervețelului respectiv, femeia a constatat că bijuteriile sale fuseseră schimbate cu două lănțișoare contrafăcute, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

În aceste condiții, vă aducem la cunoștință că persoanele bănuite de comiterea înșelăciunii au intrat în posesia bunurilor sustrase, prin distragerea atenției victimei, prin acordul liber consimțit al acesteia de a-și pune bijuteriile într-un șervețel în schimbul norocului pe care l-ar fi primit.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, polițiștii continuând cercetările în vederea identificării și tragerii la răspundere a celor care se fac vinovați de comiterea faptei”, se arată într-un comunicat al IPJ Arad.

FOTO: arhivă

 

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu