Numărul afacerilor înființate în Arad a crescut față de anul trecut

Niciun comentariu

Numărul arădenilor care s-au hotărât că anul 2016 este unul bun pentru începerea de noi afaceri este mai mare decât anul trecut. O arată statisticile oficiale de la Oficiul pentru Registrul Comerțului (ONRC), care a realizat o situație valabilă pentru perioada ianuarie –început  de aprilie 2016.

Astfel, la începutul acestui an, ONRC a înregistrat 413 societăți nou înființate și puse în funcțiune în județ. În total s-au înregistrat în Arad, 773 de înmatriculări, cele mai multe, societăți cu răspundere limitată (SRL )și 145 – persoane fizice autorizate (PFA). Anul trecut, numărul total al înmatriculărilor a fost de 636, mai mic cu 15 procente decât anul acesta.

Aradul este mult sub județul Timiș care, în această perioadă a avut peste 1.800 de înmatriculări.

De asemenea și numărul profesioniștilor activi din punct de vedere juridic este mai mare decât anul trecut. În luna aprilie a acestui an, Aradul avea 26.415 profesioniști activi, cu sute mai mult decât anul precedent.

În ceea ce privește societățile cu participare străină la capital, la începutul lunii aprilie, Aradul avea un număr de 12, față de 37 în Timiș.

Situațiile oficiale arată că, situația economică pe plan local este ceva mai bună decât anii trecuți.

Totuși, demn de menționat este și că, zeci de firme arădene au falimentat la începutul acestui an și alte sute și-au suspendat activitatea.

Category: Arad
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu