Noul ”super-radar” din Austria te amendează dacă ai depășit viteza cu doar trei km/h în plus

super radar km jpg

Noul ”super-radar” din Austria te amendează dacă ai depășit viteza cu doar trei km/h în plus. Noul radar îi sperie pe șoferi, se declanșează silențios și fără bliț care să îi avertizeze. Acum urmează să înlocuiască toate dispozitivele Asfinag din întreaga Austrie.

Noul ”super-radar” din Austria te amendează dacă ai depășit viteza cu doar trei km/h în plus

Acesta penalizează depășirile de viteză cu doar trei km/h în plus, face fotografii de înaltă rezoluție ale șoferilor care depășesc viteza, atât din față, cât și din spate, și nici măcar nu te lasă să ghicești, prin intermediul unui flash care te avertizează că ai fost prins în flagrant.

Noul „super-radar” al Asfinag, care poate detecta mai multe mașini în același timp și în ambele direcții, bagă deja frica în inimile șoferilor rău intenționați de pe autostrăzi. Anul trecut, primele dispozitive ale modelului modern au fost instalate pe A9. În toamnă, au urmat trei dispozitive pe Westautobahn. Pe A8 și A7, casetele vechi vor fi înlocuite cu cele noi în acest an.

Astfel, 60 de aparate vechi Asfinag vor fi înlocuite. După cum a aflat „Heute”, capcanele urâte vor pândi în curând de-a lungul autostrăzilor și drumurilor din toate provinciile federale. Pentru că, toate cele 60 de radare de viteză operate de Asfinag sunt acum înlocuite treptat cu noul „super radar”. Și primele cifre arată motivul investiției: un singur dispozitiv din apropiere de Wels (Austria Superioară) a fost deja activat de 13 000 de ori în 6 luni.

Iată cum funcționează „super-radarul” pe autostradă

Un laser „clipește” în interiorul cutiei radar. Se fac două fotografii (ca și înainte). Una din spate și una a șoferului însuși – acest lucru este important pentru identificarea șoferului. De altfel, acest lucru este relevant și din punct de vedere juridic, deoarece în unele țări proprietarii vehiculelor nu trebuie să furnizeze informații despre cine a condus mașina cu viteză excesivă (de exemplu, în Germania).

  RECORDURI: Cel mai mare mozaic realizat din cuburi rubik

În plus, toleranța este mai mică la măsurare. Noua generație de aparate radar clipește deja la o depășire a vitezei de 3 km/h.

Sursa ziarulromanesc.at

Categorie: mandri.ro
Tags: amenda, austria, autostrada, radar, super-radar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici