Noii miniştri au depus jurământul la Palatul Cotroceni

Niciun comentariu

Ceremonia depunerii jurământului de învestitură de către noii miniștri a avut  loc la Palatul Cotroceni.

Noii miniştri Mircea Dumitru, la portofoliul Educaţiei, Petru Sorin Buşe, la portofoliul Transporturilor, şi Maria Ligor, ca ministru delegat pentru Diaspora, au depus jurământul joi, la Palatul Cotroceni. La ceremonie au participat premierul Dacian Cioloş şi ceilalţi membri ai Cabinetului.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a adresat, joi, un mesaj noilor miniştri care au depus jurământul, afirmând că românii din Diaspora trebuie să ştie că autorităţilor le pasă de ei, în domeniul infrastructurii trebuie „mişcate” lucrurile, pentru că de acest lucru depinde dezvoltarea ţării, iar ministrul Educaţiei trebuie să „aibă grijă de România educată”.

 

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind numirea lui Mircea Dumitru ca ministru al Educației, a lui Sorin Bușe ca ministru al Transporturilor și a Mariei Ligor la Departamentul pentru relațiile cu românii de pretutindeni. Șeful statului a semnat și decretul privind numirea ca interimar la Ministerul Comunicațiilor a lui Dragoș Tudorache — șeful Cancelariei premierului.

Ceremonia depunerii jurământului de învestitură de către noii miniștri a avut loc la ora 17,00, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a semnat şi decretele privind revocarea lui Adrian Curaj din funcția de ministru al Educației, a lui Dan Costescu din funcția de ministru al Transporturilor, a lui Dan Stoenescu din funcția de ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni și a lui Marius Bostan din funcția de ministru al Comunicațiilor.

 

Preşedintele Iohannis a semnat și decretul privind rechemarea Mariei Ligor din calitatea de ambasador al României în Canada.

Remanierea guvernamentală a fost anunţată marţi seară de premier.

 

 

Sursa:libertatea

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu