Ne decimează ISIS, dar USA se laudă că omoară talibani

Niciun comentariu

Liderul talibanilor, Akhtar Mansour, ar fi fost UCIS de americani.

Liderul talibanilor din Afghanistan, Mullah  Akhtar Mansour, ar fi murit într-un raid al forţelor aeriene americane, au declarat oficiali SUA, citaţi de BBC News.

Liderul talibanilor din Afghanistan, Mullah  Akhtar Mansour, ar fi murit într-un raid al forţelor aeriene americane, au declarat oficiali SUA, citaţi de Agerpres.

Potrivit surselor militare americane, Mansour şi un alt combatant taliban ar fi fost urmăriţi şi eliminaţi în timp ce se deplasau cu un vehicul într-o zonă retrasă din Pakistan, aproape de graniţa cu Afghanistanul.

Pentagonul a confirmat că Mansour a fost ţinta atacului aerian, dar încă aşteaptă confirmarea uciderii acestuia.

Americanii au mai anunţat o dată, în decembrie 2015, că l-ar fi ucis pe Mansour, însă acesta a fost doar rănit în atacul SUA.

Relatările legate de presupusa moarte a lui Mansoor invocau o întrunire a liderilor talibani la Kuchalk, în Pakistan, care ar fi degenerat într-o confruntare cu armele.

O înregistrare audio atribuită liderului suprem al talibanilor afgani, mollahul Akhtar Mansoor, a fost distribuită la finele anului trecut în spațiul virtual de insurgenți, după zvonurile privind moartea acestuia.

„Am înregistrat acest mesaj pentru a înștiința pe toată lumea că sunt viu, după știrile că a avut loc o dispută între talibani. Numele meu a fost menționat, s-a spus că am fost rănit, unii au pretins că am murit. Frații mei, acestea sunt doar zvonuri, propagandă a inamicului”, afirmă vocea din înregistrare. Mesajul durează 17 minute și este aparent similar celor difuzate anterior de Mansoor.

Mansour a preluat şefia talibanilor în iulie  2015, după ce l-a înlocuit pe liderul spiritual Mullah Mohammad Omar.

sursa: www.realitatea.net;

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu