Nagy și Mihalcea, stări diferite după nebunia de pe „Motorul”: „O fericire mare acum” vs. „Am dat cu piciorul la munca de un an de zile”

Niciun comentariu

Criticat, pus la zid, întrebări puse vizavi de capacitatea sa de a organiza o echipă ofensivă, curajul de a juca cu mai mulți juniori pe teren decât necesarul. Prin toate acestea a trecut Roland Nagy în acest sezon, unul însă la capătul căruia fostul mijlocaș central iese deasupra tuturor. Pus în fața situației de a remonta un 1 – 3 din tur, cu jucători storși din punct de vedere fizic, cu multe critice aduse, antrenorul UTA-ei a pus la punct o tactică perfectă, care a adus un succes sperat, dar – în același timp – .pe muchie de cuțit.

„Îmi e greu să vorbesc acum, sunt consumat total, la fel ca și jucătorii și spectatorii. E o fericire mare acum, o fericire pe care o anticipam. Dacă vă amintiți, la finalul meciului tur am spus-o la interviuri că această echipă va da totul pe teren, că avem un spirit fantastic și că vom reveni. E un an foarte frumos pentru noi, acum trecem la celălalt baraj. Ne bucurăm de acest moment, e momentul jucătorilor, al fanilor, sunt mândru de băieții mei cum au crescut de la meci la meci, cum s-au dedicat în acest sezon, iar ceea ce se întâmplă acum nu e întâmplător. Noi am pus suflet, am avut atitudinea care ne-a lipsit miercuri. Vreau să ne bucurăm de acest moment, să felicit jucătorii, să felicit familiile noastre, suporterii pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul acestui club, pentru felul cum au crescut, când mulți nu credeau în noi“, a declarat antrenorul UTA-ei.

Pentru prima dată în acest sezon, într-o partidă au punctat toți atacanții pe care antrenorul alb-roșiilor i-a trimis în teren. „Cipri Rus a avut un start bun de sezon, și arată mereu lucruri bune când vine de pe bancă. E important să avem rezultate și de la jucătorii care intră ca rezerve. Asta am vorbit mereu cu ei și asta le-am cerut. Curtuiuș a avut vârfuri de formă, scăderi, mereu a căutat să fie la locul potrivit, iar acum a reușit. Avem jucători care au făcut și fac diferența, ca și Man, ca și Miron, ca și toți cei de pe teren și de pe bancă. Am știut să gestionăm bine și momentul în care am rămas cu un jucător în minus, așa cum am făcut-o mereu în acest sezon. Gligor a evoluat după doar trei antrenamente, a făcut-o practic într-un picior, asta spune multe despre sacrificiile făcute. Botiș, așa cum am mai spus, a arătat un spirit fantastic pentru vârsta lui. Au venit șitinerii cu acest entuziasm, e un grup fantastic. După meciul tur am fost puși la zid, s-a spus că puteau să facă scor de polo cu noi, dar am spus că nu vom repeta prestația de acolo. Nu știu ce au gândit ei despre noi, dar am văzut că au făcut dublu marcaj la Strătilă, au crezut că doar acolo ne vom face jocul. Iată însă că i-am surprins cu Curtuiuș, cu Dennis Man și Cipris Rus”, a a adăugat Roli Nagy.

Mihalcea: „Meci dominat clar de UTA, noi am uitat să jucăm fotbal”

Dunărea Călărași a părut la Arad ca o echipă total diferită decât cea care câștiga miercuri cu 3-1 în fața trupei „alb – roșii”. Chiar dacă și-au creat ocazii importante și pe „Motorul”, elevii lui Adrian Mihalcea au greșit mult, atât la mijloc cât mai ales în defensivă și au pierdut calificarea în următorul baraj .

„Nu credeam că voi trăi așa ceva, atât de repede în cariera mea de antrenor. A fost un meci dominat clar de UTA, o partidă în care noi am uitat să jucăm fotbal. Am fost diametral opuși față de spiritul nostru obișnuit, față de jocul nostru pe care l-am practicat până acum. Practic, am uitat complet cum trebuie să jucăm, asta și poate pentru că am întâlnit o echipă motivată, cu un public minunat. Am revenit la un moment dat în joc, dar am făcut-o mincinos. Nu mă interesează că am ratat mult, aceste ratări fac parte din joc. Dacă aveam valoare și tărie de caracter trebuia să marcăm unul, două sau trei goluri. Nu avem ce face, o s-o luăm de la capăt de la anul sau poate nu, dar e păcat pentru băieții mei pentru că am dat cu piciorul la munca incredibilă de un an de zile. Am fost uniți, am tras din greu și am dat ușor cu piciorul la această șansă mare. Dacă suntem bărbați adevărați, de la anul o luăm de la capăt și mai puternici”, au fost primele cuvinte ale lui Adrian Mihalcea la finalul partidei maraton cu UTA.

Dunărea Călărași a început partida cu trei fundași centrali de meserie pe teren, e vorba de Bumbac, Panait și Mihai Popescu, dar fostul atacant al lui Dinamo spune că e ceva normal.  „Jocul nostru e bazat pe forță, pe contraatac și atacuri rapide. Am început cu cinci fundași, dar cu un sistem care se poate schimba în trei fundași centrali doar, cu jucătorii din bandă care urcă mult, care oferă superiotate pe faza de atac. Practic, așa am făcut și în tur, dar acum ne-au constat greșelile individuale. Astăzi însă nu ne-a ieșit planul tactic, chiar dacă eu m-am gândit doar la victorie, doar la calificare, mi-am luat toate măsurile de precauție pentru a ne califica. Am intrat timorați pe teren, am avut acțiuni de poartă în start, dar nimic periculos. Primul gol a căzut pe o mare greșeală individuală, a venit și a doua reușită și ni s-a turnat plumb în picioare. Am încercat să schimbăm ceva la pauză, am crezut că vom reintra în joc, dar ei și în inferioritate ne-au dat gol. Trebuia să gestionăm altfel cele două reprize de prelungiri, mai ales că aveam avantaj numeric și mai ales că UTA a avut probleme serioase cu crampele. Am greșit mult, eu sunt primul care a greșit și îmi asum această înfrângere. Nu am reușit să îi mobilizez mai bine, dar eu am învățat multe de la acest meci. Am ratat mult în tur, am făcut-o și astăzi, dar nu dau vina pe nimeni. Sunt dezamăgit, dar nu supărat pe jucătorii mei”. 

În final, Adrian Mihalcea a vorbit și despre meciul UTA-ei cu Voluntariul. „Nu ar fi fair-play să vorbesc despre șansele lor, dar vă spun că dacă noi ne-am fi calificat, clar am fi plecat cu șansa a doua la al doilea baraj. Pe lângă faptul că au o echipă valoroasă ei au și zece zile de pauză. Noi ne-am luptat acum ca și chiorii, eram la un pas să se întâmple ceva grav cu jucătorii, datorită oboselii și am fi avut șanse foarte mici. Dar îi doresc UTA-ei să câștige, să demonstreze că și o echipă Liga a 2-a, după 50 de meciuri în campionat, după un baraj foarte greu, poate să obțină promovarea”, a încheiat cu multă fair-play tehnicianul Dunării.

Category: Arad
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu