„Miniștrii apărării” din formația campioană la Deva, Iuga și Aldan bat la porțile primei echipe

Niciun comentariu

Reflectoarele generației 1997-1998 de la Atletico – UTA au fost și sunt puse în special pe fotbaliștii cu profil ofensiv. Cam ei au și fost promovați la prima echipă și aici vorbim despre Man, Petre sau Costin, plus „închizătorul” Tănase. Dintre fundași, în campionat încă nu a debutat niciunul, Dennis Lazăr sau Iulius Dinculescu fiind – însă – de mai mult timp în circuitul primei echipe.

Însă, niciunul dintre cei doi nu au început titulari ieri, în finala de Cupă Elite cu ACS Poli. Dacă Lazăr a intrat pe final, Dinculescu nici măcar nu a fost în lot, alții fiind „senatori de drept” la UTA Under 19. Practic, Dan Stupar și Adrian Ungur a confirmat linia de fund ce a dus de la un capăt la altul competiția, fiind unul din punctele forte ale echipei.

În patru meciuri, cu Dinamo, FC Voluntari, Mihai Georgescu Cluj și ACS Poli, arădenii au încasat doar trei goluri, iar meritele se împart în mod egal între portarul Mara, fundașul dreapta, Iova, fundașii centrali, Iuga și Petrache și cel cel stânga, Aldan. Ei de obicei se numesc „cei care cară pianul”, dar care sunt atât de utili într-o echipă.

Puțini știu că Rafael Iuga și Sergiu Aldan au ceva în comun în trecutul lor. Ambii au început fotbalul chiar la UTA la 7 ani, avându-l ca antrenor pe Romeo Vurdea. Când echipa fanion a început să aibă probleme au fost cooptați de Cristi Păcurar la Atletico, alături de Dennis și Cătălin Lazăr sau Victor Prună. Până la acel moment, adică la vârsta de 11-12 ani, generația UTA-ei era puține peste cea a „galben-negrilor”, pentru ca acum să formeze toți un lot foarte puternic la echipa fanion, pentru Arad.

utaiuga

Iuga: „Suntem mândri, mai ales că am batut-o pe Poli”

Rafael Iuga și-a sărbătorit pe 13 martie majoratul și este cel care, în calitate de căpitan, a primit trofeul Cupei României din mâinile președintelui FRF, Răzvan Burleanu. „Este extraordinar să fi căpitanul unei campioane. Suntem mândri mai ales că am bătut-o pe Poli, băieţii au fost fantastici. Toţi am dus greul, suntem o echipă harnică. Se vede munca domnilor antrenori şi a noastră. Suntem foarte fericiţi. A fost o onoare pentru toţi că ne-a văzut domnul Burleanu și chiar ne-a aplaudat la final și ne-a înmânat trofeul. Dar și mai onorați am fost de prezența suporterilor alături de noi. Chiar dacă nu au fost foarte mulți, au fost extraordinari și le mulțumim pentru asta”, a spus blondul fundaș central al „alb-roșiilor”.

În această toamnă, Sergiu Aldan va împlini 19 ani. La echipa a doua a fost mai mereu titular pe postul de fundaș stânga, pentru ca drumul spre Liga a 2-a să-i fie barat de forma bună a lui Bogdan Burlă. „Poate sunt alții mai buni sau mai mari ca vârst și stau mai bine din punct de vedere fizic. Dar, nu mă las, lupt în continuare și poate voi primi și eu o șansă la prima echipă. Deocamdată, mă bucur pentru acest trofeu, mai ales că el a venit puțin neașteptat. La început, nu cred că ar fi pariat cineva pe noi. La meciul cu Dinamo eram doar 14 jucători în lot, dar ne-am dat viaţa pe teren. Încet, încet, am crescut, am revenit de la 0-1 în meciul cu Voluntariul, iar la Cluj calificarea s-a jucat până în ultima secundă. A venit acest meci, un derby. Cel puțin pentru mine, dar, cred, și pentru colegii mei, a fost o ambiţie şi mai mare că am întâlnit-o pe Poli și asta s-a văzut și pe teren. A mai contat și prezența domnului Burleanu, am dat totul din noi astăzi. Mă bucur că ne-am făcut fericiți și suporterii, că le-am putut da ceva înapoi în schimbul căldurii și încurajărilor lor. Au fost extraordinari cu Voluntariul, la fel s-a întâmplat și azi, te fac să simți cu adevărat ceea ce înseamnă spiritul UTA-ei”, a declarat Aldan, purtătorul tricoului cu numărul 7, puțin atipic pentru un fundaș stânga.

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu