MINCIUNI BOLNAVE: SUA admit că au finanțat cercetări periculoase asupra virusurilor în laboratorul COVID din China

reqr

Într-o dezvăluire șocantă, a ieșit la iveală că Statele Unite au fost implicate în finanțarea cercetărilor potențial periculoase asupra virusurilor la un laborator chinez, unde se crede că a apărut COVID-19.

Dr. Anthony Fauci, care a fost mult timp o figură centrală în răspunsul Americii la pandemie, a fost supus unei intense examinări și reacții negative după ce Lawrence Tabak, directorul adjunct principal al Institutului Național de Sănătate (NIH), a admis în fața Congresului că banii contribuabililor americani au susținut,

într-adevăr, cercetări de tip gain-of-function la Institutul de Virologie din Wuhan.De ani de zile, Dr. Fauci a negat acuzațiile că fondurile americane au fost utilizate pentru astfel de cercetări cu risc ridicat în China.

qrdf

Cercetările de tip gain-of-function implică manipularea virusurilor pentru a le crește transmisibilitatea sau virulența, în mod teoretic pentru a înțelege mai bine potențialele amenințări. Cu toate acestea, criticii susțin că aceste experimente sunt extrem de periculoase, în special dacă nu sunt urmate protocoale riguroase de siguranță.Admiterea făcută de Tabak a stârnit o furtună de controverse și a reaprins dezbaterile privind originile virusului COVID-19.

Mulți l-au acuzat pe Fauci și alți oficiali de sănătate că au indus în eroare în mod deliberat publicul în legătură cu amploarea implicării SUA în astfel de cercetări.Repercusiunile acestei dezvăluiri sunt semnificative.

Pandemia de COVID-19 a provocat milioane de decese la nivel mondial și a cauzat o perturbare fără precedent a vieții de zi cu zi. Înțelegerea originilor virusului este crucială, nu doar pentru responsabilitate, ci și pentru a preveni viitoarele pandemii.Legiuitorii și publicul cer acum transparență și responsabilitate.

Există apeluri pentru investigații ample pentru a determina întreaga amploare a implicării SUA în cercetările de tip gain-of-function și pentru a evalua riscurile și beneficiile potențiale ale acestor lucrări.

  Sprintera Mirela Lavric, ca Şarapova: depistată pozitiv cu Meldonium! Ce riscă românca?

De asemenea, această dezvăluire a tensionat relațiile SUA-China, cu o examinare reînnoită asupra modului în care China a gestionat izbucnirea și condițiile în care au fost efectuate cercetările.Implicațiile acestei finanțări admise depășesc comunitatea științifică, impactând politica globală de sănătate și relațiile internaționale.

Aceasta subliniază necesitatea urgentă de supraveghere strictă a cercetărilor științifice cu risc ridicat și de o cooperare internațională mai mare pentru a asigura că siguranța și transparența sunt respectate în urmărirea cunoașterii științifice.Pe măsură ce lumea continuă să se lupte cu consecințele pandemiei de COVID-19, această dezvăluire servește ca un memento dur al complexităților și potențialelor pericole ale cercetărilor virologice moderne.

Dezbaterea privind originile COVID-19 este departe de a fi încheiată, iar această ultimă dezvoltare adaugă un alt strat unei probleme deja controversate.

Categorie: mandri.ro
Tags: china, covid, sua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici