Mii de oameni protestează în Piaţa Victoriei

Niciun comentariu

Mii de oameni protestează în Piaţa Victoriei în semn de solidaritate cu familia Botnariu. Sâmbătă au, de altfel, loc loc manifestaţii de solidaritate în mai multe oraşe din Europa, dar şi SUA.

Protestele au fost anunţate pe reţelele sociale ca răspuns la acţiunea autorităţilor norvegiene acuzate de lipsă de transparenţă şi de încălcarea legii, după ce familia Botnariu a rămas fără cei cinci copii, fiind luaţi de Protectia Copilului din Norvegia pe motiv că au fost îndoctrinaţi religios şi supuşi la rele tratamente.

Potrivit statisticilor oficiale, în această ţară nu mai puţin de 10.000 de copii sunt instituţionalizaţi, fiind luaţi de lângă părinţi.

În acest context, MAE a întreprins discuţii la nivelul conducerii ministerelor afacerilor externe din cele două ţări. Astfel, în cadrul unei întâlniri la conducerea MAE cu ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Tove Bruvik Westberg, a fost reiterată de ambele părţi importanţa unei cooperări susţinute în cazul familiei Bodnariu.
Pe 8 octombrie 2015, directoarea şcolii unde învăţau două fete ale familiei Bodnariu a sesizat protecţia copilului pe motiv că părinţii şi-ar fi disciplinat copiii prin corecţii fizice.
Cei doi s-au apărat afirmând că măsura este un abuz şi că acele corecţii fizice se rezumă la un tras de urechi şi o palmă la fund.

Ambasada României la Oslo a arătat că este pregătită să ofere asistenţă consulară necesară, dar cu respectarea cadrului legislativ norvegian, care este diferit de legea din România în ceea ce priveste protecţia şi drepturile copilului.
Ambasada Norvegiei la Bucureşti a explicat la rândul ei că serviciile locale de protecţie a copilului au autonomie faţă de instituţiile centrale şi că nu se poate interveni în cazuri particulare.
Separarea copilului de famile rămâne însă o ultimă măsură, motiv pentru care familia Bodnariu a contestat în instanţă decizia autorităţilor norvegiene considerată disproporţionată.
Pe 19 ianuarie, o delegaţie parlamentară se va deplasa la Oslo pentru a discuta cazul.

Sursa: cotidianul.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu