Mihai Fifor-România îşi va îndeplini toate obligaţiile pe care le are faţă de partenerii din NATO

26112183 1790061017700179 4069097327858706833 n

România îşi va îndeplini toate obligaţiile pe care le are faţă de partenerii din NATO, inclusiv cele privind trimiterea de trupe în teatrele de operaţii externe, a afirmat marţi, la Câmpulung Muscel, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

“România îşi va îndeplini toate obligaţiile pe care le are faţă de partenerii noştri. (…) Am asigurat partenerii noştri atât de faptul că România îşi îndeplineşte angajamentul de a aloca 2% armatei României, ceea ce am făcut şi în 2017 şi avem deja şi în 2018, iar pe de altă parte arătăm angajamentul de a duce în continuare în teatrele de operaţii militarii români, atât pentru protecţia forţei, cât şi pentru instruirea trupelor afgane”, a declarat Fifor.

El a respins, totodată, orice speculaţii cu privire la o eventuală decizie a României de a nu mai trimite militari în Afganistan.

“România nu a discutat niciodată un astfel de subiect. România este o ţară membră NATO, are obligaţii asumate în cadrul alianţei şi ne ducem la îndeplinire această misiune fără niciun fel de problemă”, a precizat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării a participat marţi, la Câmpulung Muscel, la ceremonia de plecare în teatrul de operaţii în Afganistan a militarilor Batalionului 30 Protecţia Forţei “Vulturii Carpaţilor”.

Categorie: arad
Tags: armata romana, buget, mihai fifor, NATO, obligatii, teatru de operatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici