Miguel Diaz-Canel, noul presedinte al Cubei. SUA, mesaj

miguel diaz canel 2
Statele Unite i-au cerut joi noului preşedinte cubanez Miguel Diaz-Canel să pună capăt represiunii din insulă şi au denunţat o tranziţie nedemocratică în fruntea ţării, transmite AFP.
miguel diaz canel cuba 27260600

  “Suntem dezamăgiţi de faptul că guvernul cubanez a ales să reducă la tăcere vocile independente şi să menţină monopolul represiv al puterii în loc să permită poporului să aibă o opţiune reală prin alegeri libere, juste şi disputate”, a indicat Heather Nauert, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

“Noul preşedinte ar trebui să ia măsuri concrete pentru a îmbunătăţi viaţa poporului cubanez, a respecta drepturile omului, a pune capăt represiunii şi a permite libertăţi politice şi economice mai mari”, a continuat ea.

“Cetăţenii cubanezi nu au avut puterea reală de influenţa rezultatul acestui proces de tranziţie nedemocratică”, a mai afirmat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane.

Noul președinte al Cubei, ales joi  

Numărul doi al executivului cubanez, Miguel Diaz-Canel, a fost ales joi preşedinte al Cubei, în locul lui Raul Castro, punându-se astfel capăt celor şase decenii de putere exclusivă a fraţilor Castro.

Desemnat miercuri unic candidat, Miguel Diaz-Canel, în vârstă de 57 de ani, a fost ales fără surpriză de către deputaţi pentru un mandat de cinci ani în fruntea ţării, ‘cu 603 de voturi din 604 posibile, sau 99,83% din voturi’, a anunţat în faţa Adunării preşedintele Comisiei naţionale electorale, Alina Balseiro, confirmând o informaţie apărută mai devreme în mass-media de stat, relatează agerpres.ro

Categorie: mandri.ro
Tags: cuba, Miguel Diaz-Canel, presedinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici