Metoda prin care trei romi din România au deturnat 1,7 milioane de euro de la statul francez

Niciun comentariu

Doi bărbați și o femeie – romi originari din România, toți în vârstă de 27 de ani – au fost pus puși sub acuzare și încarcerați la Valencienne, în nordul Franței, fiind suspectați că în 2017 au întocmit nu mai puțin de 1.200 de dosare false pentru a obține alocații familiale și alte ajutoare sociale oferite de statul francez. Prejudiciul se ridică la 1,7 milioane de euro.

bani euro maini shutterstock_571557040
Trei romi din România au deturnat 1,7 milioane de euro de la statul francez  Foto: Shutterstock

Sistemul inventat de cei trei era extrem de simplu. Fabricau dosare pe numele unor tinere care se declarau PFA (întreprinzători individuali) în domeniul recuperării de fier vechi. Ulterior, femeile declarau că sunt însărcinate și încasau indemnizațiile pentru familie. În fața funcționarilor francezi se prezentau de obicei cu dosarele tinere care erau plătite cu câțiva euro. La început, au folosit identitățile reale. Apoi au început să facă dosare fictive cap-coadă, folosind false carduri de identitate și certificate de naștere românești.

Anchetatorii poliției judiciare din Lille și poliția de frontieră din Valenciennes i-au identificat în cele din urmă pe organizatorii escrocheriei și i-au depistat săptămâna aceasta la Strasbourg și Forbach , unde deja încasaseră prin aceeași metodă 77.000 de euro de la serviciile sociale. În plus, scrie presa franceză, ei sunt suspectați că au aplicat metoda și în Germania.

Toată „prada” a fost trimisă în România prin intermediul unor servicii de transfer de bani. Aici, ar fi fost investiți în proprietăți imobiliare, cu precădere în Moldova, regiunea de unde erau originari cei trei.

Unul dintre cei trei este acuzat și de agresiune sexuală asupra unui minor și era deja arestat, ceilalți doi operau, în schimb, prin aceeași metodă, în estul Franței și continuau să fraudeze sistemul social francez. Alți membri ai rețelei s-ar fi întors deja în România.

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu