Membrii Consiliului Local Pecica şi primarul Petru Antal au depus jurământul

Niciun comentariu

Cei 17 aleşi locali au depus sâmbătă la prânz jurământul în faţa reprezentanţilor Prefecturii, a primarului Petru Antal şi a unei săli pline în cadrul şedinţei de constituire a Consiliului Local Pecica din mandatul 2016-2020.

Şedinţa a fost condusă în prima parte de către decanul de vârstă, Halasi Andrei şi cei mai tineri aleşi: Ciprian Băguţ şi Radu Totoi, apoi de către Miodrag Stanoiov, ales să conducă şedinţele de consiliu în următorii trei luni.

După validarea mandatelor, consilierii locali au depus pe rând, cu mâna pe Biblie, jurământul.

Următorul punct pe ordinea de zi a fost depunerea jurământului de primar de către Petru Antal, cel care îşi începe cel de al treilea mandat.

Primarul a mulţumit tuturor pentru votul exprimat în 5 iunie şi a spus că vrea să lucreze în acelaşi mod cu Consiliul Local Pecica precum în mandatul trecut: în folosul pecicanilor şi fără a face politică.

„Am avut sprijinul tuturor partidelor politice şi sper să fie la fel. Am realizat multe în ceea ce priveşte infrastructura, dar mai avem destule de făcut” a spus Petru Antal.

A urmat alegerea viceprimarului, singurul candidat fiind Miodrag Stanoiov, pe care colegii săi l-au ales în unanimitate pentru al treilea mandat.

La şedinţă a asistat senatorul pecican Constantin Traian Igaş, care a vorbit despre continuitatea existentă la conducerea oraşului şi a rememorat cum a depus jurământul de consilier local cu 16 ani în urmă, alături de unii dintre aleşii aflaţi şi acum în funcţii.

Prezent a fost şi noul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, pecicanul Iustin Cionca care s-a declarat mândru de transformările prin care a trecut Pecica din 2000 încoace, devenind cel mai mare şi mai dinamic oraş al judeţului Arad şi a vorbit despre importanţa continuării accesării fondurilor europene, promiţând sprijin în noua sa calitate.

La şedinţă a participat şi pastorul John Balizou din Republica Centrafricană, aflat în vizită la Biserica Baptistă din Pecica, care i-a felicitat pe aleşi şi a spus că ori de câte ori vine la Pecica alături de soţie, se simte la fel de bine primit ca acasă.

La final toţi cei prezenţi au ciocnit un pahar de şampanie şi au felicitat aleşii locali.

 

Category: Arad
Tags: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu