Medicul arădean Otilia Ţigănaş: Salata beuf și tratamentul „tensiunii”

Niciun comentariu

Medicul arădean, Otilia Ţigănaş, a scris pe blogul personal, un material despre tratamentul bolilor cardiovasculare.

Continuăm seria „dezvăluirilor incendiare” despre tratamentul bolilor cardiovasculare, incluzând hipertensiunea arterială esențială – căreia, popular, îi zicem “tensiune”.

 

Ceea ce vă ofer eu, este un abecedar inventat de mine. Cât să vă dezmeticiți nițel pe subiect. Nicidecum nu-i un curs  științific! Comparațiile, exemplele, glumele, desigur îmi aparțin.

 

Citat „biblic”: primul tratament al bolilor cardiovasculare este SCHIMBAERA REGIMULUI DE VIAȚĂ. (Urmează o postare „SIMPATICĂ” exclusiv despre asta.)

 

Azi despre tratamentul medicamentos, dacă deja îl ai.

 

– În ansamblul său, pentru eficiență, tratamentul MEDICAMENTOS cardiovascular e ca o salată beuf cu mai multe medicamente atent dozate. Nu o succesiuene de “calmante”. Or o salată beuf nu-i deloc tot aia cu doi morcovi și un castravete murat așezate în farfurie! Nu?

 

– Este bun doar cu tabletele luate toate, zilnic, fără pauză.

 

Tratamentul MEDICAMENTOS cardiovascular e mai ales preventiv. Amână sau evită marile drame, moartea subită, infarctul de miocard, edemul pulmonar acut, accidentul vascular cerebral. Nu-i „Rudotel/ ca să ai o zi model”, nici Algocalmin să-ți treacă “toate durerile”, Colebil să poți înfuleca cârnați fripți și nici whisky să te facă vesel și sexos. NU. Tratamentul medcamentos preventiv cardiovascular, este o alternativă fericită a copârșeului. (NR copârșeu= sicriu, pe la noi)

 

Respectând doza și medicamentele și ritmicitatea, îți crești șansa de viață și calitatea ei.

 

Nu ajungi să gâfâi la fiecare pas, să te sufoci când urci trei trepte, să intri pe dializă cronică etc.

 

Fraza “Scrieți-mi numai boabe de inimă, fiindcă de colesterol nu mai iau (că-i bun), iar de tensiune mai am, ceva” este GREȘITĂ.

 

Salata beuf e gustoasă DOAR dacă bagi toate ingredientele! Vezi continuarea pe www.otiliatiganas.ro.

 

 

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu