Mărturii cutremurătoare din orfelinatul groazei, unde doi tineri s-au sinucis: „Ne jigneau, ne loveau tot timpul. Noi am fost psihologi unii pentru alţii“

Niciun comentariu

Doi tineri care au locuit în centrele de plasament din Craiova fac mărturisirii cutremurătoare. Orfanii povestesc că erau jigniţi şi loviţi mai tot timpul de angajaţii instituţiei.

Tinerii s-au hotărât să vorbească după ce doi adolescenţi au decis să îşi pună capăt zilelor. Cristina s-a spânzurat de o ţeavă de gaze de dorul mamei adoptive, iar Nicu s-a aruncat în gol de la etajul 10 al unui bloc aflat în construcţie. „Mulţi copii din centrele de plasament au tendinţa de a vorbi cu mama. Nouă ne lipsesc foarte multe lucruri acolo. De ce asistenţa socială nu face mai mult pentru noi? Ne jigneau şi ne loveau tot timpul. Este inexplicabil în cuvinte”, a povestit cu lacrimi în ochi un orfan.

Prietenii adolescenţilor care s-au sinucis cer să se facă dreptate în ambele cazuri. „Nu s-a dat prea multă atenţie copiilor care aveau cu adevărat nevoie de sprijin. Este vorba despre cei care nu au deloc o familie. Nouă ne lipseşte sufletul cald al mamei, însă nimeni nu ne înţelege cu adevărat. Psihologii sunt rari în centrele de plasament. Practic noi am fost psihologi unii pentru alţii. Ne ajutam foarte mult între noi, iar noi suntem ca fraţii”, a mai povestit un alt orfan.   Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj a demarat o anchetă, însă până în acest moment niciun angajat al instituţiei nu a fost găsit vinovat.

Sursa: www.adevarul.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu