Mare atenţie! Ce se întâmplă dacă înghiţiţi sâmburi de cireşe? Este mai grav decât vă imaginaţi

cirese

Samburi de cirese. Culoarea roșie este dată de antociani, care conferă cireșelor proprietăți antioxidante. Aceste fructe reprezintă și o importantă sursă de vitamina A, fiind bogate în betacaroten.

Ele mai contin și multe dintre vitaminele din complexul de vitamine B, vitamina C, acid folic, niacină si riboflavină, precum si cantități semnificative de fier, magneziu și potasiu.

Samburi de cirese. Deși pulpa fructului are nenumărate beneficii pentru organism, trebuie să evitați să înghițiți sâmburii sau să mâncați frunzele, deoare acestea conți acid prusic, care este toxic. Dar nu intrați în panică dacă inghițiți doi sâmburi, aceștia nu sunt toxici decât în cantități mari.

Categorie: mandri.ro
Tags: antioxidante, cirese, samburi de cirese

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici