Mai e o lună de zile până la startul noului sezon de Liga a II-a! Cum se prezintă cele 22 de competitoare?

fcm baia mare fc brasov 15

Campionatul Ligii 2 se pregăteşte de cel mai inedit sezon din ultimii ani, poate din întreaga sa existenţă. O singură serie cu 22 de echipe au gândit oficialii Federaţiei Române de Fotbal, doar că noul sistem devine greu de pus în practică. Multitudinea de echipe aflate în prag de faliment sau care se confruntă cu condiţii financiare le dau bătăi de cap federalilor, condiții în care e greu de crezut că stagiunea va debuta conform programării inițiale, 30 iulie.

Retrogradatele invitate să joace din nou în eșalonul secund

Vorbim despre trei echipe falimentare și alte patru grupări cu mari probleme financiare, unde continuitatea e puțin probabila. În aceste condiții, federalii au început să ia legătura, telefonic, cu reprezentanţii echipelor care au retrogradat, ca la mica publicitate. Aceştia au fost întrebaţi dacă situaţia lor financiară le-ar permite înscrierea în liga secundă şi dacă doresc acest lucru. E cazul celor de laRapid CFR Suceava, Bucovina Pojorâta, Universitatea Cluj, Unirea Tărlungenişi Metalul Reşiţa, formaţii care au retrogradat în sezonul recent încheiat. Dintre acestea, Auraş Braşoveanu, reprezentantul cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF, spunea că Rapid Suceava şi Unirea Tărlungeni şi-au depus deja cereri pentru a juca în noua ediţie a eşalonul secund dacă se va ivi ocazia unei retrageri. Gloria Buzău şi Ceahlăul Piatra Neamţ, alte echipe care au jucat în play-out, nu au cum să continue în Liga 2, deoarece au fost retrogradate în ultimele ligi ale judeţelor din care fac parte. Oricum, cele două cluburi se vor desfiinţa.

Șase formații pregătesc să arunce prosopul, se cern deja grupările cu pretenții la Liga 1

Pentru cititorii noștri vom încerca să concentrăm cele mai importante informații ce vin dinspre toate divizionarele secunde care și-au câștigat dreptul să evolueze în sezonul 2016-2017.

ACS Poli Timişoara. S-a reunit pe 15 iunie cu Ionuț Popa la timonă. Tehnicianul arădean și-a încropit deja în mare măsură lotul, cele mai importante nume fiind cele ale lui: Vădrariu, Neagu, Poparadu, Ignea, Doman, urmând să semneze și Vasi, Trandu și Șeroni. Formația de pe Bega are mari speranțe să fie reprimită în Liga 1 și asta pentru că Rapidul a fost declarată falimentară și e puțin probabil să continue și din punct de vedere sportiv.

petrolul

Petrolul Ploieşti. Gruparea prahoveană a intrat în faliment, a fost abandonat şi, în proporție de 99%, nu se va mai înscrie în campionat.

Dunărea Călăraşi. Adrian Mihalcea a condus luni seara primul antrenament al sezonului. La reunire s-au prezentat şi destule noutăţi: Robert Pâslaru (mijlocaş, Bucovina Pojorâta), Cosmin Neagu (mijlocaş, Farul Constanţa), Bogdan Danciu(mijlocaş, Gloria Buzău), Cornel Suciu (fundaş, Şoimii Pâncota), Marius Ioniţă(fundaş, AFC Hărman), Daniel Ene (atacant, FC Voluntari II), Raphael Stănescu(mijlocaş, Sporting Turnu Măgurele), Marian Stoica (mijlocaş, Rapid Bucureşti). Bumbac, V. Alexandru, Alami și Vădrariu nu au reluat pregătirile, ultimii doi fiind deja în curtea celor de la Rapid, respectiv Poli.

Dacia Unirea Brăila. Lotul Daciei Unirea s-a reunit luni după-amiază la stadionul Municipal, iar după o scurtă şedinţă în vestiar, antrenorii Alin Pânzaru şi Paul Vlad au condus primul antrenament, unul la care au participat 23 de fotbalişti şi anume portarii: Mitrea, Olaru, Leu şi jucătorii de câmp,Stănciulescu, Necoară, Ghiocel, Ivan, Petean, Niţă, Dima, Puşcaşu, Muscă, G. Iordache, Roşu, Moroianu, P. Ioan, Mucuţă, D. Oprea, Bardaş, M. Iordache. Iosofache şi Ianoş Kovacs au făcut antenament separat cu kinetoterapeutul Doru Şerban. Singura noutate din lotul brăilenilor este fundaşul Eduard Chivu, un junior venit în probe de la Olimpia Râmnicu Sărat. Au lipsit motivat Marco Enciu şi Victor Olenic, iar Stelian Nicoliţă i-a anunţat pe conducătorii clubului că nu mai vrea să activeze la echipa fanion a Brăilei. Din lotul de jucători nu mai fac parte nici Sorin Frunză şi Marius Onofraş, care şi-au agăţat ghetele în cui în această vară.

SC Bacău şi-a reluat pregătirile, însă are tot o situaţie extrem de delicată din cauza întârzierilor venirii banilor de la autorităţile locale.

farul

Farul Constanţa. Viitorul clubului de pe Litoral se va decide în această săptămână. Reunirea echipei ce ar fi trebuit să aibă loc miercuri a fost amânată pentru lunea viitoare, în timp ce discuţiile de implicare la club a omului de afaceri Adrian Zamfir încă nu au fost finalizate. La Farul s-a declarat falimentul în primă instanță, dar avocații au obținut o prelungire a termenelor, în așa fel încât clubul mai poate funcționa din punct de vedere sportiv. „Marinarii” mai au sub contract doar fotbaliști Under 21, dar sunt destui fotbaliști experimentați care ar dori să continue în „alb-albastru”.

FC Academica Clinceni. Vicepreședintele Consiliului de Administrație al lui FC Clinceni, Alex Dragomir, a anunțat că antrenorul Mugur Bolohan va fi păstrat pe banca echipei. „Din fostul lot au mai rămas opt jucători. Urmează sa refacem lotul, iar obiectivul va fi promovarea. Vom încerca sa semnăm cu alti jucători”.Răzvan Pădurețu, de la Berceni, dar și cu Alin Gojnea, de la Balotești sunt primele nume noi ale Academicii. De echipele de juniori se ocupă deja Ilie Poenaru, antrenorul care a promovat-o pe FC Voluntari.

UTA Arad. Arădenii s-au reunit sub semnul restanțelor financiare. Chiar luni, jucătorii și antrenorii și-au încasat salariul pe martie și au ceva mai mult chef de muncă. Sunt încă destule de stabilit la nivel de lot și bancă tehnică. Nagy, Todea, Păcurar și Țapoș ar trebui să semneze noi contracte, pentru ca la capitolul noutăți să nu avem încă niciun nume. „Bătrâna Doamnă” a rămas și fără căpitan și asta pentru că Sorin Botiș și-a anunțat retragerea din activitate la 38 de ani.

Chindia Târgovişte. După o vacanţă de doar două săptămâni şi jumătate, fotbaliştii Chindiei s-au reunit luni, 20 iunie, la baza proprie, stadionul „Eugen Popescu”. Lotul prezent la reunire: Aioani, Meilă – Ispas, Pătru, B. Dinu, C. Dinu, Parghel, Honciu, Voinea, Grigore, L. Mihai, Neguţ, D. Popa, Crinel Stoica, Nisipeanu, Constantinescu, Şerban, Martac, Ioniţă, Pencea, Stan, B. Matei. Între timp, au apărut la echipă și Cherchez și Vătavu, dar au dispărut Gârlea, Neniţă şi Bogdan Vasile.

pelici

CS Mioveni. Sub conducerea unui nou antrenor principal, Alexandru Pelici, însă şi a celui care i-a condus în ultimele meciuri ale play-off-ului, Iordan Eftimie, jucătorii echipei CS Mioveni s-au luni, 27 iunie, la Stadionul Orăşenesc din Mioveni. Lotul clubului argeşean a fost compus din 24 de jucători: Croitoru, O. Popescu, B. Preda, Oprea (portari); Vişa, Negoiţă, B. Stancu, C. Gugu, Tirică, M. Şchiopu, E. Stoica (fundaşi); Ayza, Traşcu, Biceanu, Iancu, A. Popa, Galan, Iamandi, Mazilu, Lupu (mijlocași); Vintilă, Năstăsie, Nilă, Ivan (atacanți). Dintre jucătorii care au făcut parte din lot sezonul trecut au lipsit Bogdan Stoica, Ali Calvin Tolmbaye, Cătălin Torişte, Cătălin Stan (contracte expirate), Valentin Sima, Eduard Neacşu, Eduard Florescu şi Rareş Lazăr (învoiţi pentru a susţine examenul de competenţă la limba engleză).

FC Braşov. Anunţată miercurea trecută, după ce clubul a scăpat încă odată de faliment, reunirea de luni a echipei FC Braşov a fost amânată. „Steagu” este într-o situaţie extrem de delicată din punct de vedere financiar şi nu e sigur că îşi poate continua activitatea. Totuşi, preşedintele Consiliului de Administraţie, Gheorghe Popa, continuă să creadă că clubul braşovean nu va dispărea în această vară. În ciuda declaraţiilor preşedintelui, şansele ca antrenorul Adrian Szabo să continue la FC Braşov sunt foarte mici, după ce acestuia i s-a propus să conducă secţia de fotbal a clubului Corona Braşov, care se va axa pe creşterea copiilor şi juniorilor.

  Dunarea, traseul ideal pentru a descoperi inima Europei. Toata lumea la bord!

FCM Baia Mare. Într-o continuă incertitudine a desfăşurării activităţii, FCM Baia Mare mai face un pas către excluderea din viitoarea ediţie a campionatului Ligii 2. Gruparea maramureşeană a suferit o nouă depunctare în clasamentul sezonului eşalonului secund ce s-a încheiat pe 28 mai şi a ajuns să mai aibă doar un punct în play-off-ul Seriei a II-a. Conducerea clubului băimărean pare să fi abandonat lupta pentru menţinea în viaţă a echipei, deoarece nici până în acest moment nu a încercat să îşi stingă ligiile cu foştii sau actualii jucători.

CS Baloteşti s-a reunit luni tot cu Cornel Nica pe bancă. Antrenorul ilfovenilor va merge cam pe același lot de jucători, fără a avea mari pretenții în noua ediție a ligii secunde. Fulga – Stelitano, Flămânzeanu, Antoche, Marciuc, P. Ioniţă, I. Sandu, D. Popa, Gojnea, C. Dedu, Bâtfoi a cam fost formula titular a celor de la Balotești, care au câștigat play-outul seriei de Est a ligii secunde în ediția trecută de campionat. La reunire noutățile au fost Hristu Chiacu (ex. Sighetul Marmației),Alin Pătrașcu (ex. Berceni) și Valentin Andrei (ex. Călărași).

ACS Berceni s-a salvat de la retrogradare, dar pare în colaps financiar și asta pentru că, din câte se aude, noul primar ales nu mai vrea să investească în fotbal. Echipa e încă în vacanță, având șanse infime să se mai întoarcă la treabă.

gane

CSM Râmnicu Vâlcea. La un moment dat, arădeanul Dan Oprescu era favorit să preia banca tehnică a formației din Zăvoi, dar s-a optat pentru un antrenor cu licență PRO, așa cum cere, deocamdată, FRF-ul. Ionel Tersinio Gane (44 ani), a ajuns luni seară la Vâlcea, s-a întâlnit cu managerul Lucian Munteanu şi a vizitat baza sportivă din Zăvoi. Noul tehnician din Zăvoi va colabora cu nu mai puţin de trei antrenori secunzi, George Biţă, Adi Dulcea şi Robert Tufişi, un staff mai mult decât stufos pentru clubul de pe malul Oltului. Reunirea CSM-ului este programată luni, 4 iulie, în Zăvoi. Managerul Munteanu şi antrenorul Gane au în aceste zile misiunea de a încropi un lot bun pentru Liga a II-a, mai ales că, în acest moment, clubul nu mai are niciun senior sub contract! Toţi jucătorii seniori şi-au încheiat contractele în vară, CSM mai având acorduri doar cu juniorii care au încheiat sezonul. În plus, de circa un an şi jumătate, sponsorul principal, SC Damila SA, a redus mult din investiţii, Primăria dă şi ea o sumă mică, astfel că, bugetul pentru sezonul următor se anunţă tot unul low-cost.

Şoimii Pîncota. Noul primar, Dan Pocrișer, a fost investit ieri în orășelul din Podgorie, iar ședința Consiliului Local în noua formula va avea loc joi. „Probabil, vom discuta și despre fotbal. Trebuie să luăm o decizie într-o direcție sau alta, căci timpul nu mai e aliatul nostru”, ne-a declarat vicele Ioan Boiciuc, fost director sportiv al clubului până la promovarea în Liga a 3-a.

Olimpia Satu Mare. La primul antrenament al sezonului, de pe 22 iunie, au lipsit motivat Mărkuş, Buhăescu, Villand şi Bîgiu, în timp ce Heil, Chivari şi Brata nu se pot pregăti, deoarece aşteaptă verdictul medicilor asupra accidentărilor pe care le-au suferit. În plus, Ianc, Takacs şi Tătaru au fost anunţaţi că nu mai sunt doriţi în noul sezon şi sunt liberi să-şi caute alte echipe. Iată lotul prezent la reunire, sub comanda lui Mircea Bolba: Şuta, Băican – Ciul, Muntean, Mureşan, Silaghi, Csik Mark, Rus, Ştef, Opriş, Lipai, Chivari, Iuhas, Onicaş, Lukacs, Toma, Kanalos, Bura, Nemeş, Sopronyi, Hoffer, Faur, Sălăgeanu.

sepsi

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Nou-promovată în Liga 2, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a început deja campania de transferuri pentru noul sezon. Echipa din Covasna a bifat primul transfer şi a stabilit staff-ul tehnic pentru campionatul ce ar trebui să înceapă pe 30 iulie într-o formulă unică, o serie formată din 22 de cluburi. Atilla Hadnagy (35 ani) este atacantul pe care Sepsi OSK l-a convins să i se alăture în noul sezon, jucător care vine din postura de liber de contract de la FC Botoşani. Pe lângă experimentatul atacant, conducerea clubului Sepsi e pe cale să-i mai înregimenteze şi pe Marius Burlacu (Unirea Tărlungeni), Paul Kiss (Unirea Jucu) şi Marian Pop („U” Cluj, împrumutat sezonul trecut la CSM Sighetu Marmaţiei). Bună Ziua Braşov scrie şi că se discută prelungirea contractelor jucătorilor Florin Stângă, Robert Jakab şi Lorand Fulop, în timp ce de Norbert Denes, Angelco Prvulovic, Claudiu Aioanei şi Alexandru Neculai s-au despărţit. Cât priveşte conducerea tehnică a echipei din Sfântu Gheorghe prezidată de Laszlo Dioszegi, antrenor principal a fost numit Laszlo Polgar, fost portar la FC Braşov acum mai bine de două decenii, acesta urmând a fi ajutat de secunzii Valentin Suciu şi Laszlo Kulcsar. Postul de team-manager va fi ocupat de către Janos Bokor.

Juventus Bucureşti. Nou promovata din Capitală s-a reunit săptămâna trecută tot cu Daniel Oprița pe banca tehnică. A jucat și un prim amical: 3-3 cu Viitorul Domnești. Pe 4 iulie, bucureștenii pleacă în cantonament, cel mai probabil la Ciuta.

CS Afumaţi. Proaspăt promovată din seria a III-a a ligii secunde, Afumațiul s-a reunit și ea. Mari modificări de lot nu sunt deocamdată, antrenorul Vasile Neagu mergând pe continuitate. La formația ilfoveană va reveni și portarul arădean, Andrei Cioară, care a apărat culorile celor de la Șoimii Pîncota în stagiunea de primăvară a stagiunii trecute.

asupoli

ASU Poli Timişoara.Trei zile au mai rămas până când nou-promovata ASU Politehnica va pleca în primul cantonament centralizat pentru pregătirea noului sezon al Ligii 2. Masivul lot al echipei timişorene, pe care l-a avut începând cu reunirea, s-a mai micşorat, iar staff-ul tehnic şi-a ales o parte dintre jucătorii în care îşi pun încrederea. Până marţi, nouă nou-veniţi au fost păstraţi în lotul cu care se va pleca vineri la Bekescsaba, în Ungaria, acolo urmând a continua trierea. Alexandru Mitrea (portar, 23 de ani, ex CS Ineu), Alin Constantinescu (portar, 20 de ani, Ceahlăul), Laurenţiu Telescu (fundaş, 30 ani, Becicherecu Mic), Flavius Vlădia(fundaş, 24 ani, CSM Lugoj), Dan Constantinescu (mijlocaş, 22 ani, TSV Berg/Germania), Patrick Niţă (mijlocaş, 20 ani, Şcoala ”Marcel Băban” Jimbolia),Denis Băban (mijlocaş, 18 ani, Şcoala ”Marcel Băban” Jimbolia), Arthur Teuţ(atacant, 21 ani, FK Csikszereda Miercurea Ciuc) şi Ştefan Blănaru (atacant, 27 ani, Millenium Giarmata) au impresionat staff-ul Politehnicii şi vor fi luaţi în cantonamentul din Ungaria.

Luceafărul Oradea. „Luceferii”, reuniți de pe data de 18 iunie, au lăsat canicula din ultimele zile şi au evadat în zona montană a Alpilor Austriei (la Mallnitz) pentru pregătirea centralizată de vară. Lotul deplasat în Austria este alcătuit din Eduard Pap, Alin Goia – portari; Flavius Drăgan, Sergiu Moga, Salif Nogo, Ionuţ Hlinca, Sergiu Bactăr, Daniel Stan, Alexandru Radu, Marius Feher, Adrian Bedea, Alexandru Sorian, Adrian Balea, Darius Costea, Ionuţ Ban, Cristian Cigan, Alin Ţegle, Istvan Balla, Paul Chiş-Toie, Paul Păcurar, Sergiu Arnăutu, Constantin Roşu – jucători de câmp.  Echipa este însoţită de antrenorul principal Florin Farcaş, antrenorul secund Cristian Lupuţ, antrenorul cu portarii Ioan Pap-Deac.

Material realizat cu largul srpijin al colegilor de la liga2.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici