Liviu Dragnea: Moţiunea de cenzură este ultima opţiune, dar nu vom ezita

Niciun comentariu

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Medgidia, despre eventualitatea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului,că reprezintă “ultima opţiune”, iar social-democraţii nu vor ezita în cazul în care constantă că Guvernul “comportă riscuri la adresa securităţii naţionale”.

 

“În ultima perioadă am fost întrebat şi eu şi Victor (Ponta – n.r.) dacă introducem moţiune de cenzură împotriva acestui Guvern. A Guvernului meu, cum ar veni. Răspunsul nu este <nu>, este doar o întrebare: când? În condiţiile în care vom ajunge la concluzia, în perioada următoare, că menţinerea acestui Guvern comportă riscuri la adresa securităţii naţionale, atunci nu vom ezita. Este ultima opţiune, dar nu vom ezita. Şi s-ar putea să adoptăm o cale mult mai deşteaptă şi eficientă pentru toţi românii. Chiar dacă se supără domnul Iohannis sau alţii”, a declarat, la Medgidia, Liviu Dragnea.

 

El a afirmat că după alegerile locale se va face o analiză serioasă a oportunităţii, “a eficienţei unui asemenea act”, iar dacă menţinerea Guvernului devine “periculoasă pentru ţară”, nu se va ezita.

 

“Răspunderea pentru acest partid o am eu. Un gest de asemenea magnitudine este foarte important şi nu vreau să duc partidul într-o aventură, dar, dacă vom considera că menţinerea acestui Guvern devine periculoasă pentru ţară, nu vom ezita să întreprindem acel demers. Deja în domeniul agriculturii, de exemplu, România pierde foarte mult. Cred că PIB-ul României va fi afectat. Nealocarea subvenţiilor până la această dată poate să compromită anul agricol, poate să compromită producţia, atât producţia cerealieră, cât şi producţia de carne. Asta înseamnă că veniturile României pot să scadă, veniturile fermierilor pot să scadă şi asta înseamnă deja un risc de securitatea naţională. De asemenea, în domeniul fondurilor europene suntem într-o mare întârziere. Există în mod serios riscul de dezangajare şi asta înseamnă iar un risc pentru securitatea naţională. De asemenea, în domeniul sănătăţii nu au apărut semnale până acum că acest Guvern are capacitatea să se implice în profunzimea sistemului. Şi vorbim totuşi de un domeniu extrem de sensibil”, a adăugat preşedintele PSD.

 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat, la Târgu Mureş, un scenariu pentru demiterea Cabinetului Cioloş şi păstrarea acestuia ca Guvern interimar, cu puteri limitate, până la alegerile parlamentare.

 

“Din punct de vedere politic, din punct de vedere al performanţei Guvernului, o moţiune de cenzură se impunea de mult. Problema este oportunitatea ei. Deci discutăm două lucruri: una este performanţa guvernamentală, iar pe baza performanţei, eu nu am văzut de mult aşa catastrofă de guvern. Păcat că sunt câţiva care fac figură distinctă în Guvern, chiar şi primul ministrul Cioloş, dar el începe să preia asupra lui non-performanţa celorlalţi”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

 

Preşedintele Senatului a precizat că a discutat acest subiect cu Liviu Dragnea, iar decizia o vor lua după alegerile locale.

 

 

Sursa:mediafax

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu