Klaus Iohannis, mesaj pentru tinerii magistrați: Îmi doresc ca la finele mandatului meu, cetăţenii noştri să poată spune că trăiesc într-o Românie fără corupţie

Niciun comentariu

Președintele Klaus Iohannis i-a primit marți, la Paltul Cotroceni, pe absolvenții Institutului Național al Magistraturii. Șeful statului a declarat în fața tinerilor că speră ca la finalul mandatului său să nu mai existe corupție în România, informează Mediafax.

„În anul ce a trecut România a făcut paşi importanţi în materie de justiţie, pe calea consolidării statului de drept, în lupta anti-corupţie şi, mai presus de toate, în obiectivul de a fi o democraţie mai puternică, în serviciul cetăţenilor săi. Activitatea magistraţilor a fost, este şi va fi esenţială în acest sens”, a spus Iohannis.

„Îmi doresc ca la finele acestuia (ale mandatului – n.r.), cetăţenii noştri să poată spune că trăiesc într-o Românie fără corupţie, în care legea este lege pentru toţi, într-o societate care s-a reaşezat pe principiile integrităţii şi corectitudinii. (…) Dumneavoastră reprezentaţi viitorul, nu doar pentru că sunteţi foarte tineri, ci şi pentru că aţi studiat cu tenacitate şi v-aţi angajat pe un drum care presupune a fi în serviciul public şi implică foarte multă răspundere”, le-a mai spus Iohannis absolvenților.

Totodată, șeful statului subliniat că este esențială garantarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor în administrarea justiţiei, în limitele şi rigorile legii.

După întâlnirea cu absolvenții, Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj în care a subliniat că acești tineri magistrați ”au rolul și datoria să aplice legea în mod egal, să contribuie la recâștigarea încrederii în lege, să asigure în continuare consolidarea statului de drept și lupta împotriva corupției”.

 

 

 

 

Sursa: www.b1.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu