Iordănescu, după remiza cu Elveția: „Am cerut echipei să nu ne retragem, din păcate, am căzut fizic în partea a doua”

Niciun comentariu

România a terminat la egalitate, 1-1 cu Elveţia, al doilea meci de la EURO 2016 şi aşteaptă partida cu Albania, decisivă pentru calificarea în optimile de finală.

Dacă am fost apreciaţi după jocul bun cu Franţa, lucrurile au stat altfel cu Elveţia. Ne-am apărat, am condus, puteam conduce cu 2-0, dar am fost egalaţi, pe fondul unui joc din care puteam scoate mai mult. La finalul meciului, Anghel Iordănescu a vorbit despre cele 90 de minute, iar selecţionerul spune răspicat că nu el a comandat retragerea din repriza a doua, când România a apărut foarte rar în careul lui Sommer.

„Consider că echipa noastră a avut două reprize diferite. Prima repriză bună, când am reuşit să marcăm. Am avut şi câteva situaţii bune. Una peste alta, am intrat cu avantaj la pauză pe care ne-am dorit să-l mărim după pauză, precizez asta. Am cerut echipei să nu ne retragem, să punem presiune şi să închidem jocul cu golul doi. Din păcate, am căzut fizic în partea a doua, nu am mai reuşit să controlăm jocul şi am fost şi nevoiţi să facem două schimbări. Mă refer la schimbarea lui Mihai Pintilii, care reclamă o accidentare destul de gravă şi mă refer la accidentarea lui Raţ. Ar fi păcat să nu câştigăm cu Albania, o victorie ne-ar oferi o şansă să mergem mai departe. N-aş putea să vorbesc despre dezamăgire, băieţii au făcut efort, au alergat, din păcate, nu am reuşit să ţinem ritmul din prima repriză” a spus Iordănescu, la ProTV.

Selecţionerul a explicat şi de ce a operat nu mai puţin de patru schimbări faţă de echipa care a jucat foarte bine cu Franţa şi a dezvăluit că planul din repriza a doua includea introducerea lui Nicuşor Stanciu: Au fost fireşti, erau necesare, am vrut să venim cu forţe proaspete, am mizat pe acest lucru. Am reuşit în prima repriză, în a doua elveţienii au avut mai multă forţă de joc. Am vrut să-l menajăm puţin pe Stanciu, a fost încărcat cu presiune la meciul cu Franţa, am vrut să-l aruncăm în luptă în repriza a doua”, a spus Generalul, la Dolce Sport.

Category: mandri.ro
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu