Raportul MCV transmis miercuri a adus mai multe păreri și opinii din partea tuturor celor interesați de rezultatele sale. Jurnalistul Ion Cristoiu a dezbătut, de asemenea, pe blogul personal acest subiect.

“După 2008, pentru că-n 2007 era prea devreme, la finele lui ianuarie şi debutul lui februarie, după ziua lui Eminescu, prilej pentru politicienii analfabeţi de a ne convinge că-s semidocţi, după Ziua Unirii, de fiecare dată confiscată de un partid (anul acesta a cumpărat-o la preţ redus PNL), vine Ziua cea Mare, zisă şi Ziua publicării Raportului MCV”, a spus Cristoiu.

Acesta face și o definiție în stilul caracteristic pentru MCV.

“Ce e MCV? Păi, ce să fie? Un fel de venire a Îngrijitorului de la Grădina Zoologică la ţarcul Babuinilor. Ştiind că va veni Îngrijitorul, babuinii se agită amarnic.

An de an, Ziua Raportului MCV e întîmpinată de babuinii din România cu o neliniște dominată de respect. Pe cine şi cumva mustra Raportul? Pe cine şi cum va lăuda? Şi-a venit Îngrijitorul, pardon MCV-ul. Într-o mînă, are banane.

Pentru babuinii care-i plac, deși el susține că acestia au fost europeni şi nu s-au masturbat în faţa vizitatorilor, a vizitatoarelor mai ales.

Pentru ceilalţi babuini, pe motiv că n-au fost cuminți, Îngrijitorul are un bici.

De fapt și babuinii ăstia au fost ascultători (cum dracu să n-a sculți de Stăpîn, dacă ești babuin), numai că Îngrijitorul nu-i are la inimă.

I-a pîrît ceilalți babuini, ca să ia ei toate bananele. Şi după ce pleacă Îngrijitorul babuinii se tulbură tare. Cei care au primit banane le arată fundul celor care au primit bice. Cei care au primit bice zbiară că Îngrijitorul n-a fost corect. Meritau și ei, dacă nu niște banane, măcar niște coji de banane, acolo”, a spus acesta.

Jurnalistul face apoi mai multe precizări asupra celor menționate mai sus.

“Anul acesta în rîndul babuinilor care primesc bice s-a petrecut un fapt deosebit.

Unul dintre babuinii pedepsiți în loc să protesteze și-a exprimat fericirea că el ia încasează bice și nu banane. Babuinul cu pricina se numește Valeriu Zgonea. Din cînd în cînd babuinul Valeriu Zgonea apare în poză ca om. Atunci pare un frizer de la CC al PCR pe care Gheorghiu Dej, pentru că l-a tuns Cicero l-a promovat președinte al Marii Adunări Naționale. În fiecare an, Raportul MCV laudă instituțiile de forță ale României și critică Parlamentul. Unii babuini iau banane, alții, bice”, adăugat acesta.

În încheiere, Ion Cristoiu vorbește despre Valeriu Zgonea, despre care amintește că face parte dintre cei pedepsiți anul acesta.

“Valeriu Zgonea e președintele Camerei Deputaților. Se numără, așadar, printre babuinii care au fost pedepsiți anul acesta. Cum a reacționat Valeriu Zgonea?
A protestat, pentru că Raportul ridică în slăvi Binomul SRI-DNA, Poliția Politică Prezidențială și critică principala instituție a statului de drept, cea care teoretic se mai poate opune Poliției politice? Nu.

Valeriu Zgonea s-a declarat fericit c-a primit bice peste bot:

„Observațiile formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un duș rece pentru obtuzitatea și pasivitatea cu care, uneori, au fost tratate de către Legislativ subiecte importante pentru bunul mers al justiției, dar și pentru recredibilizarea acestei instituții în ochii cetățenilor. E nevoie de mai multă voință politică și determinare pentru a răspunde atât recomandărilor Comisiei Europene, cât și dorinței legitime a cetățenilor de a vedea un Parlament care să le reprezinte interesele”, a încheiat Cristoiu.

 

 

 

Sursa: www.b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.