Iohannis, absent de la summit-ul PPE. Băsescu: „Este o greșeală. Era în interesul României să fie acolo”

Niciun comentariu

Președintele Klaus Iohannis nu a participat la summit-ul Parttidului Popular European (PPE), care a precedat reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

România nu a fost reprezentată la summit-ul PPE, scrie Hotnews, iar Administrația Prezidențială a motivat absența șefului statului prin faptul că „programul președintelui nu-i permite să participe la summitul PPE”. La summitul PPE au participat, intre alții, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, președintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Bulgariei, Boiko Borisov, premierul Ungariei, Viktor Orban, premierul Spaniei, Mariano Rajoy etc.

 

Referitor la absența lui Klaus Iohannis de la summit-ul PPE, președintele Partidului Popularilor Europeni, Joseph Daul, a declarat că s-a intalnit personal la București cu președintele Klaus Iohannis vineri, când seful statului i-a spus că nu va putea participa la summit. „Respect decizia oricărei persoane care nu poate participa, mi-a spus personal că nu poate veni de această dată. Nu voi dezvălui motivele pentru care nu a putut participa, dar am discutat despre temele pe agenda summit-ului PPE, am discutat despre chestiuni legate de apărare şi altele. Relaţiile cu Klaus Iohannis sunt foarte, foarte bune după momentul în care a fost ales şi, apropos, am fost acolo în timpul campaniei pentru a-l susţine”, a spus Josep Daul, potrivit Hotnews.

 

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat absența lui Iohannis de la summit-ul PPE și consideră că șeful statului a făcut o greșeală pentru că nu a participat. Președintele României nu este obligat să participe la summitul PPE, însă este invitat. Eu am mers la aceste întâlniri pentru că le-am considerat foarte importante. Este o greșeală că nu s-a dus la summitul PPE. Liderii europeni știu ce să spună în summit, iar președintele României va afla la congresul Consiliului Europei ce au decis în cadrul PPE. Este în interesul României să fie acolo. Cred că nu este în regulă să spui că sunt președinte independent și nu mă duc”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV, citat de evz.ro.

 

 

Sursa:libertatea

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu