Inuman: o familie de români și-a lăsat copilul să moară tratându-l doar cu rugăciune

Niciun comentariu

Caz șocant într-o familie de români care trăieşte în Canada. Părinţii sunt judecaţi pentru crimă de gradul I împotriva copilului lor, pe care l-ar fi lăsat să moară din cauză că nu ar fi vrut să-l trateze într-un spital, preferând doar să se roage pentru viaţa acestuia.

Zilele acestea se desfăşoară în Canada procesul în care Emil (59 de ani) şi Rodica (53 de ani) Radiţă sunt acuzaţi de crimă de gradul întâi. Autorităţile canadiene îi fac vinovaţi pe români de moartea fiului lor. Aceasta avea 15 ani şi murit pe data de 7 mai 2013. Copilul era grav bolnav, însă părinţii nu au apelat la medici. De altfel, ei s-au luptat ani de zile cu Serviciul Social din Canada, care le-a luat copilul pentru aceleaşi motive.

Părinţii nu doreau ca Alexandru să fie tratat în spital. În urma audierii martorilor, au reieşit amănunte incredibile. Shauna Mithcell, medic legist, a fost trimis la adresa familiei Radiţă, pentru a face o anchetă privitoare la moartea lui Alexandru. Aceasta a stat de vorbă cu cei doi părinţii. Au fost întrebaţi când l-au văzut ultima dată în viaţă pe Alexandru.

“Au spus că au mers la biserică, cred ei, după ora 18.00. De acolo au venit acasă, în jurul orei 20.00. Şi atunci tatăl a spus că el nu respiră. Astfel, părinţii au început să se roage şi a sunat la Ambulanţă de abia la ora 22.00”, a declarat Shauna Mithcell.

Aceasta susţine că în casă se aflau mai mulţi membri ai bisericii, care se rugau împreună cu părinţii. Shauna Mithcell a declarat în faţa instanţei că este posibil ca Alexandru să fi murit înainte ca părinţii să plece la biserică. Băiatul era bolnav de diabet şi, conform autorităţilor, a murit din cauza septicemiei, datorită înfometării şi a neglijenţei.

De asemenea, a fost audiat şi ofiţerul de poliţie care a intrat primul în casa familiei Radiţă. Acesta a declarat că băiatul era doar piele şi oase când l-a văzut mort în patul lui. “Era numai piele şi oase. Cred că nu cântărea mai mult de 20 de pounds (n.r. puţin peste nouă kilograme!)”, a spus ofiţerul Larry Pugliese.

 

 

Sursa:nasultv

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu