Incredibil: un bărbat născut cu capul invers a reușit să scrie o carte

Niciun comentariu

Claudio Vieira de Oliveira, un brazilian în vârstă de 37 de ani, s-a născut cu artrogripoză, o afecțiune a articulațiilor care produce malformații la nivelul membrelor și al capului. Medicii nu i-au dat multe șanse de supraviețuire la naștere, însă el a reușit imposibilul, a lumii întregi un exemplu de voință, iar acum a ajuns să lanseze o carte.

Capul îi este întors, mâinile şi picioarele nu vor creşte niciodată normal. Nu are rost să-l mai hrăniţi, are zero şanse de supravieţuire! Va muri”, au fost cuvintele grele pe care mama le-a auzit din gura medicilor. Claudio a sfidat însă toate prognosticule sumbre și a devenit o sursă de inspirația pentru cei din jur, alegând să fie speaker motivațional. În ciuda handicapului său, tânărul care nu poate sta în picioare, a învățat să scrie folosind pixul cu gura, să folosească computerul și televizorul, susține cursuri, iar recent și-a lansat prima carte, ”El mundo esta a contramano”, la Muzeul de Artă din Sao Paulo,în sud-estul Braziliei.

”Am reușit să mă adaptez în ciuda condiției mele. Nu mă văd ca fiind diferit, ci o persoană normală. Mă descurc ușor în fața publicului, interacționez, nu îmi este teamă. Pot spune că sunt un profesionist”, declara tânărul pentru Daily Mail.

 

Sursa:libertatea

Category: mandri.ro
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu