IMAGINI ȘOCANTE! MASACRU ÎN PADOCUL PRIMÃRIEI DIN BÂRLAD! (foto, video)

Niciun comentariu

HIENELE DIN PADOC… Scene socante la padocul din Bârlad: câini morti, aruncati într-un container, în aer liber, si zeci de schelete care umpleau pânã la refuz o fosã. Jurnalistii au fost alertati de Violeta Manta o iubitoare de animale din Bârlad. Scandalul a luat amploare dupã ce a fost chematã Politia din Bârlad, care a demarat o anchetã, câinii morti fiind ridicati si trimisi la Directiei Sanitar Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui pentru a fi autopsiati. Directorul Grãdinii Zoologice din Bârlad, Adrian Cãrãbãt, era negru de supãrare, din cauza isprãviilor hingherilor din subordinea sa. Femeia curajoasã care a ajutat la descoperirea masacrului, face dezvãluiri socante, despre ce se întâmplã în padoc. În replicã, Adrian Cãrãbãt spune cã existã si posibilitatea unei conspiratii. Încearcând sã se spele, acesta spune cã poate fi si o “mânã criminalã”, care a adus câinii morti si i-a pus în container si nu în lada frigorificã, pentru a discredita Serviciul de Ecarisaj! Surse din Primãria Bârlad spun cã un angajat, dat afarã de la padoc acum douã zile, ar fi spus cã “veti mai auzi de mine”, amenintând cu dezvãluiri socante. Politia asteaptã rezultatele de la DSVSA Vaslui pentru a vedea dacã se întrunesc elementele constitutive ale vreunei infractiuni!

Padocul din Bârlad, care apartine de Grãdina Zoologicã si care adãposteste momentan 117 câini comunitari, a fost ieri scena unei anchete serioase, efectuate de Politia Bârlad. O femeie din Bârlad, Violeta Manta, a fost cea care a declansat scânteia scandalului si a dezvãluirilor despre ce se petrece în realitate în padocul din Bârlad. Ea ne-a mãrturisit cã acum douã sãptãmâni i-a fost luat câinele, de pe proprietate (din curte), iar pentru recuperarea lui a fost obligatã sã-l adopte si sã plãteascã 136 de lei taxã la medicul veterinar Ioan Bejan, cel care rãspunde, din punct de vedere medico-sanitar, de câinii din padoc. Supãratã pe faptul cã hingherii au îndrãznit sã-i ia câinele din curte si mai apoi pe mizeria si dezastrul vãzut în padoc, femeia a chemat o televiziune nationalã si jurnalistii de la Vremea Nouã. Ieri, s-a prezentat cu reporterii la padoc, dând ochii cu o scenã socantã: un tomberon plin cu cadavrele unor câini era pus în spatele unui vagon aflat în padoc! Încãlcarea flagrantã a legii – fiind interzis sã arunci cadavrele câinilor în aer liber, putând fi pusi doar în lãzi frogoifice – a fãcut ca jurnalistii sã sune la 112 si sã cheme, împreunã cu Violeta Manta, politia. Ce-a urmat … este o adevãratã poveste care are un final previzibil.

“Îsi bat joc de banii publici, asta fac”

“Mi s-a luat cãtelul din curte, de pe proprietatea mea, de cãtre hingheri, acum douã sãptãmâni. Am venit sã-l recuperez si mi-a zis dl doctor Bejan sã merg la Primãrie si sã plãtesc o taxã de 136 de lei, ca sã-l adopt, sã aduc actul casei si copie dupã buletin. Eu le-am spus de atunci cã-i dau în judecatã pentru cã mi-au încãlcat proprietatea si nu stiu dacã este legal sã plãtim taxa asta. Când am venit sã-mi recuperez câinele, am vãzut mizeria asta de aici, unde sunt plãtiti cu bani publici. Am chemat televiziunea nationalã si când am venit cu ei sã filmeze, am gãsit cadavrele mai multor câini în container, în fosã erau schelete multe de câini morti si aruncati asa, la voia întâmplãrii. Laboratorul pentru sterilizare nu functioneazã, cadavrele cãteilor trebuiau sã fie în lãzile frigorifice, care la fel, nici nu erau bãgate în prizã. Totul se întâmplã pentru cã unii nu-si fac treaba, iar ei sunt plãtiti din bani publici si îsi bat efectiv joc. Voi face plângere la Politie pentru violare de domiciliu si pentru abuz în serviciu”, a spus Violeta Manta.

“Mânã criminalã… vrea sã ne facã rãu”

În timp ce politistii de criminalisticã din Bârlad fãceau ancheta, ridicând cadavrele câinilor, crotalele gãsite, fotografiind si mizeria, un adevãrat focar de infectie, din fosa aflatã în aer liber, plinã cu schelete de câini, inginerul Adrian Cãrãbãt, cel care rãspunde în fata CLM Bârlad si a executivului local de padoc, era negru de supãrare! Si avea si de ce. Tot ce descopereau politistii era … ilegal. Câini morti aruncati la container, scheletele … mizerie cât cuprinde .. Este mai mult decât clar cã cineva nu-si fãcea treaba (angajatii), iar cine trebuia sã-i supervizeze la fel, ori închidea ochii, ori nu trecea cu zilele prin zona padocului. “Politia a gãsit cadavre si nu-mi explic cum a fost posibil. Nu este normal sã fie aruncate cadavrele în container, ele sunt puse în lada frigorificã. Ea functioneazã, este în prizã. Cine spune cã nu functiona lada frigorificã minte. Nu are calitatea sa spunã acest lucru. Domnii politisti au vãzut cã functiona, se poate verifica. Problema este alta: salariatii nostri nu-si recunosc vina! Ei spun cã n-au pus cadavrele în container! Ce a fost ne vor arãta camerele de supraveghere. Poate fi un salariat care nu si-a fãcut datoria si n-a pus cadavrele în lada frigorificã sau … o mânã rãuvoitoare care a înscenat toate acestea. A pus cadavrele special în spatele vagonului, în container, ca sã poatã fi la vedere! Vom vedea ce va fi, pentru cã si noi vom face anchetã. Cât priveste eutanasierile, nu facem, deocamdatã, pentru cã atât timp cât vin ONG-urile sã îi adopte, nu eutanasiem. Dar asta înseamnã o colaborare bunã cu ONG-urile”, a spus Adrian Cãrãbãt.

Varianta politiei Bârlad

“Am fost sesizati la ora 12.07, cu privire la faptul cã la un adãpost de animale de pe strada Republicii din Bârlad, sunt mai multi câini morti. Politistii din Bârlad au constatat cã sesizarea se verificã si, împreunã cu reprezentantii DSVSA Vaslui, au procedat la ridicarea cadavrelor, predate ulterior la DSVSA Vaslui pentru autopsiere. Specialistii lor se vor pronunta asupra cauzei mortii câinilor, iar dupã ce vor fi date rezultatele se va stabili dacã se întrunesc elemente constitutive ale vreunei infractiuni”, a precizat Loredana David, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Cu alte cuvinte, o mare batistã pe tambal! Mai este însã si o altã variantã, emisã de câteva surse din Primãria Bârlad. Se spune cã acum douã zile, un angajat de la padoc, care nu-si fãcea treaba corect, a fost concediat, iar la plecare, a amenintat cã “veti mai auzi voi de mine”. Doar camerele de supraveghere vor putea sã arate adevãrul din padoc. Cu mentiunea cã trebuie doar sã se vrea sã se afle adevãrul!

padoc - caini morti aruncati - ZIAR (1)padoc-barlad-cainii-morti-arucati-in-container-5padoc-caini-morti-aruncati-1padoc-barlad-cainii-morti-arucati-in-container-2

Sursa: www.vremeanoua.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu