Guvernul nici măcar nu a discutat speța Pfizer

constantin purt de vb guvern 1000x600 1

Cu toate că România ar putea fi obligată să achite peste jumătate de miliard de euro în cazul Pfizer, Guvernul nu a discutat în ședința de astăzi nimic pe acest subiect. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat la finalul ședinței Executivului, că și alte state europene sunt într-o situație similară cu cea a României, după ce țara noastră a fost dată în judecată de Pfizer pentru plata unor vaccinuri anti-Covid. Constantin a mai afirmat și că articolul în baza căruia compania farmaceutică cere României despăgubiri nu a fost semnat de Ministerul Sănătății.

Este o speta care nu a facut astazi obiectul sedintei de guvern. Din cate stiu a venit o notificare de deschidere a acestui litigiu de catre compania farmaceutica cred ca in ultimele zile ale anului trecut. Undeva in ultima parte a lunii februarie va fi un prim termen. Romania a estimat un necesar pandemic pentru doza de vaccin, insa amendamentul la care compana farmaceutica face referire nu a fost semnat de Ministerul Sanatatii, deci nici nu s-a putut face vreo plată pentru că nu există acele doze încasate de statul roman. Intr-o situatie similara se afla si alte tari, Polonia si Ungaria cred ca sunt in acelasi caz cu noi fata de aceeasi companie farmaceutica”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Conform termenilor contractului, dacă România nu reușește să achiziționeze cantitatea convenită, trebuie să despăgubească Pfizer pentru cel puțin jumătate din doze, ceea ce înseamnă o sumă impresionantă de 550 de milioane de euro.

Sursa : cotidianul

Categorie: mandri.ro
Tags: daune, despagubiri, FIZER, guvern, proces, romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici