GLOBURILE DE AUR 2016. CÂŞTIGĂTORII

globurile de aur

GLOBURILE DE AUR 2016. Lungmetrajul “The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant” este marele învingător al celei de-a 73-a gale de decernare a Globurilor de Aur, unde pelicula regizată de Alejandro González Iñárritu s-a impus, dumincă, la trei categorii principale, informează Reuters. Cel mai bun film străin a fost ales „Son of Saul”, în care joacă românul Levente Molnar.

GLOBURILE DE AUR 2016. Astfel, duminică seară, la Los Angeles, în cadrul unei gale ce a fost marcată de numeroase surprize, hohote de râs şi glume ireverenţioase rostite de prezentatorul evenimentului – actorul britanic Ricky Gervais -, lungmetrajul “The Revenant” a triumfat la categoriile “cel mai bun film-dramă”, “cel mai bun regizor” (Alejandro González Iñárritu) şi “cel mai bun rol principal masculin într-un film-dramă” (Leonardo DiCaprio).

 

leo

Regizorul Alejandro González Iñárritu, în discursul său de acceptare a premiului pentru regie, a mulţumit organizatorilor şi a rememorat momentele dificile din timpul filmărilor de la această peliculă, când temperaturile coborau adeseori sub zero grade Celsius. “Durerea este temporară, dar filmul va dura pentru totdeauna”, a spus cineastul.

Lungmetrajul “Marţianul/ The Martian”, o veritabilă aventură spaţială, este un alt învingător al galei de duminică, unde pelicula regizată de Ridley Scott s-a impus la categoriile “cel mai bun film-comedie/ musical” şi “cel mai bun rol principal masculin într-un film – comedie/ musical” (Matt Damon).

Jennifer Lawrence a fost desemnată cea mai bună actriţă de comedie pentru portretizarea inventatoarei lui Miracle Mop în filmul “Joy”, iar Brie Larson, în vârstă de 26 de ani, a învins-o pe “veterana” Cate Blanchett şi a câştigat primul trofeu major din carieră, impunându-se cu rolul pe care l-a interpretat în drama “Room”.

Drama despre o poveste lesbiană “Carol” şi comedia despre Wall Street “The Big Short”, care conduceau în topul filmelor cu cele mai multe nominalizări înainte de ceremonia de duminică, au plecat acasă cu mâna goală, la fel ca mult lăudatul film “Spotlight”, ce prezintă o anchetă a unui prestigios cotidian american despre abuzurile sexuale comise de preoţii catolici.

Printre ceilalţi câştigători ai galei de duminică seară s-a aflat şi Sylvester Stallone, care a fost ovaţionat în picioare de participanţi, în momentul în care a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar. Stallone a reluat rolul legendarului pugilist Rocky Balboa în filmul “Creed” şi, graţie acestei interpretări, l-a învins pe marele favorit al categoriei respective – Mark Rylance, nominalizat pentru rolul din “Bridge of Spies”.

“Steve Jobs”, o controversată prezentare a vieţii cofondatorului companiei Apple, care a dezamăgit în box office în ciuda unor cronici elogioase, a câştigat două Globuri de Aur, prin actriţa Kate Winslet şi scenaristul Aaron Sorkin.

În domeniul producţiilor de televiziune, serialele “Mozart in the Jungle”, produs de platforma Amazon, şi “Mr. Robot” sunt considerate marile surprize ale galei de duminică. Aceste producţii au ieşit învingătoare dintr-o competiţie acerbă şi au fost desemnate “cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie”, respectiv “cel mai bun serial de televiziune – dramă”.

Nu au lipsit nici glumele, prezentatorul Ricky Gervais remarcându-se încă o dată pentru umorul său ireverenţios. Confirmându-şi reputaţia, actorul britanic a ironizat încă o dată organizatorii galei şi actorii de la Hollywood, prin afirmaţii generalizate, dar a dovedit că este capabil şi de ironii fine, bine ţintite, vizându-i în special pe Mel Gibson, Sean Penn şi Caitlyn Jenner.

Prezentăm mai jos lista completă a câştigătorilor premiilor Globul de Aur din 2016:

CINEMA:

Cel mai bun film – dramă: “The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant”

Cel mai bun film – comedie/ musical: “Marţianul/ The Martian”

Cea mai bună regie: Alejandro G. Iñárritu (“The Revenant”)

Cel mai bun rol principal masculin într-un film – dramă: Leonardo DiCaprio (“The Revenant”)

Cel mai bun rol principal masculin într-un film – comedie/ musical: Matt Damon (“The Martian”)

Cel mai bun rol principal feminin într-un film – dramă: Brie Larson (“Room”)

Cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical: Jennifer Lawrence (“Joy”)

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj: Sylvester Stallone (“Creed”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj: Kate Winslet (“Steve Jobs”)

Cel mai bun scenariu: Aaron Sorkin (“Steve Jobs”)

Cel mai bun film de animaţie: “Inside Out”

Cel mai bun film străin: “Son of Saul”

 

son of soul

“Saul Fia/ Son of Saul”, propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Oscar 2016, reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes şi a fost distins cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes.

  Veste de ultimă oră de la Iohannis!

În luna decembrie, “Son of Saul” a fost inclus pe lista scurtă a celor nouă pelicule eligibile pentru nominalizarea la premiul Oscar pe 2016 la categoria “cel mai bun film străin”. Gala premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles.

Filmul “Son of Saul” este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnár (foto jos), angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

levente molnar hepta

“E un subiect care mă interesează personal. Respect şi admir enorm capacitatea acestui popor (evreu) de a rezista prin cultură, educaţie, comunitate. Duc lipsa amalgamului, cândva mult mai accentuat, specific României, dat de convieţuirea paşnică – şi mutual benefică – a diverselor comunităţi (evrei, germani, unguri, armeni, greci etc.). Îmi imaginez cum ar arăta România cu aceste comunităţi. Cred în puterea pe care o poate avea acest «pestriţ» de popoare, naţii, etnii şi îi duc dorul. Nu pot percepe şi înţelege nici până în ziua de azi cele petrecute la Auschwitz. Nu pot să concep cum am fost noi, oamenii, capabili de asemenea fapte”, spunea Levente Molnár, după includerea filmului în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes.

După premierea peliculei la Cannes, Levente Molnár afirma, pentru MEDIAFAX, că a fost o onoare să fie implicat într-un asemenea proiect. “Este o echipă foarte sinceră, foarte tânără şi nu ne vine să credem ce se întâmplă”, spunea Levente Molnár, vorbind despre succesul de care se bucură filmul.

Levente Molnár mai spunea la momentul respectiv că “Son of Saul” este prima sa colaborare cu regizorul László Nemes, precizând că filmul are un subiect “care nu poate fi numit uşor” şi “care nu este îndestulător dezbătut”.

Levente Molnár, născut pe 10 martie 1976, la Baia Mare, a studiat actoria la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar, din anul 2002, este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. A colaborat cu personalităţi precum Silviu Purcărete, Gábor Tompa, Michal Docekal, Dragos Galgoţiu, László Bocsárdi, Mihai Mănuţiu, Olga Barabás, György Selmeczi, David Zinder şi Mona Marian, potrivit informaţiilor de pe site-ul său personal.

Printre filmele în care a jucat se numără “The Fixer” (regia Adrian Sitaru), “Chuck Norris vs Communism” (regia Ilinca Calugăreanu) “Ferry” (regia Daniel Nickson) “Fragment viu” (regia Bántó Csaba, Iszlai József), “Blutsbrüder teilen alles” (regia Wolfram Paulus), “Radio” (regia Pünkösti Laura), “Un alt Crăciun” (regia Tudor Giurgiu), “Morgen” (regia Marian Crişan), “Any Given Father” (regia Cristan Cîrcu), “Biliard” (regia Mészáros Péter), “Tetemrehívás” (regia Hatházi András).

Cea mai bună coloană sonoră: Ennio Morricone (“The Hateful Eight”)

Cel mai bun cântec: “Writing’s on the Wall” din filmul “Spectre”

TELEVIZIUNE:

Cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie: “Mozart in the Jungle”

Cel mai bun serial de televiziune – dramă: “Mr. Robot”

Cel mai bun film de televiziune/ miniserie: “Wolf Hall”

Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie/ musical: Rachel Bloom (“Crazy Ex Girlfriend”)

Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de televiziune – dramă: Taraji P. Henson (“Empire”)

Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Lady Gaga (“American Horror Story: Hotel”)

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/ musical: Gael Garcia Bernal (“Mozart in the Jungle”)

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial – dramă: Jon Hamm (“Mad Men”)

Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Oscar Isaac (“Show Me a Hero”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Maura Tierney (“The Affair”)

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Christian Slater (“Mr. Robot”)

Cecil B. DeMille Award (un trofeu pentru întreaga activitate): Denzel Washington

 

 

 

Sursa: www.gandul.info

Categorie: mandri.ro
Tags: actori, castigatori, cinema, globurile de aur, mandri aradeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici